Shortcut Media Group (SMG) inleder samarbete med estimattjänsten Pinpoint

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

SMG har inlett samarbete med estimatplattformen Pinpoint Estimates för att fånga upp de bredare marknadsförväntningarna kring framtida utfall inför helårs- och delårsrapporter. Samarbetet inleds idag 25 november och kommer som minst att pågå under ett år.

– SMG har idag växt till en av Sveriges ledande och mest prisbelönta filmkommunikationsgrupper, samtidigt som vi har ett tydligt fortsatt fokus på stark, lönsam tillväxt. Transparens är viktigt för oss i den resan och vi ser därför mycket fram emot att än fler utomstående aktörer ska kunna tillföra och dela insikter om oss som noterat bolag, säger Anders Brinck, styrelseordförande på SMG.

– Vi ser fram emot att bidra till en tvåvägskommunikation mellan Shortcut Media och den breda allmänheten för att skapa en tydlig förväntansbild och ökade insikter om hur information tas emot och tolkas, säger Robin Berglund, CRO på Pinpoint.

Genom Pinpoint kan både investerare och bolag kontinuerligt få sammanställningar av bredare marknadsförväntningar och därigenom få insikter om hur den breda allmänheten tar emot och uppfattar händelser kring bolaget. Samarbetet inleds omedelbart, vilket innebär att vem som helst nu genom några mycket enkla steg kan bidra med sin förväntansbild inför SMG:s kommande rapporter från och med idag.

Genom att lämna estimat skapas snittförväntningar, ett viktat snittvärde (konsensusestimat) som tas fram med hjälp av algoritmer, samt en referenspunkt som görs tillgänglig för alla som vill ta del av den. Bolaget uppmanar nu alla sina aktieägare och intressenter att bidra med sin förväntansbild inför rapporterna för att skapa en successivt ökad transparens.

Om Shortcut Media Group

Shortcut Media Group är en av Sveriges ledande, oberoende samt mest prisbelönta produktionsgrupper och producerar bl.a. reklam- och företagsfilm, trailers, utbildningsfilm, animerad film, promos, livesändningar samt tillhandahåller postproduktion. Gruppen består av varumärkena Bond Street Film, STARK Film, Magoo, Oddway Film, Shortcut Produktion och Frost Studio. Mer information finns på www.shortcutmedia.se samt på bolagets IR-sida hos Spotlight Stock Market.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Peter Söderlind

VD

Shortcut Media Group

[email protected]

Tel: 072-375 75 10

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *