Siemens Home Appliances lanserar iQ700, en ny intelligent ugn och omformar samtidigt varumärket för att passa framtidens hem

| 14 juni, 2022 | 0 kommentarer

Siemens Home Appliances lanserade ugnen iQ700 som ingår i serien det intelligenta köket under EuroCucina-mässan förra veckan. Samtidigt presenterades en omformning av varumärket där Siemens Home Appliances vill skapa förutsättningar för de prioriteringar i hemmet som människor har idag. Omformningen grundar sig på resultatet i en nyligen genomförd internationell studie som undersöker människors syn på framsteg i hemmet.

Ett av Siemens varumärkeslöften och en del av företagets DNA är att vara ledande inom teknologi. Med intelligenta hushållsapparater som kombinerar artificiell intelligens tillsammans med fler uppkopplingsmöjligheter skapar Siemens framsteg i vardagen. Senaste medlemmen i det intelligenta köket är ugnen iQ700. Ugnen är en av många innovationer i samma serie på väg att lanseras av Siemens Home Appliances.

Avancerad teknik möter stilren design
iQ700 är en del av Siemens uppkopplade hushållsapparater – designad för alla som vill laga mat på sina egna villkor. Med funktionen Individual Browing kan användaren välja nivå på bryning eller gräddning på en skala från ett till fem. Med hjälp av en kamera och artificiell intelligens förbereder ugnen rätten utifrån användarens önskemål. När det som tillagas har uppnått rätt färg så stängs ugnen av automatiskt och skickar ett meddelande till hemmakocken via en app. Med stöd av röststyrning kan iQ700 även styras via Amazons Alexa eller Google-röststyrning.

Ugnens stilrena design uttrycker sig i ett nytt ergonomiskt glashandtag som får iQ700 att diskret smälta in i en modern köksmiljö. Framifrån sett är handtaget designat för att uppfattas som osynligt.

De uppkopplade hushållsapparaterna i det intelligenta köket assisterar konsumenten genom hela den kulinariska resan med enkel styrning via en mobil-app – från shopping till förvaring, matlagning till servering och diskning. Med iQ700 visar Siemens hur det uppkopplade köket har utvecklats över tid och hur den nya AI-stödda enheten är ett bevis på varumärkets fokus på utveckling som drivs av teknologi. IQ700-ugnen levereras i butiker och via återförsäljare med start januari 2023.

Uppdatering av varumärket för att möta framtidens hem

Under EuroCucina- mässan i Milano presenterade Siemens Home Appliances även en omarbetning av sitt varumärke. Varumärket har vässat sin design och varumärkespositionering grundat på resultatet av en nyligen genomförd undersökning som man har genomfört i sju länder*. 87% av de tillfrågade i onlineundersökningen menade att den långvariga pandemin, en växande oro för klimatförändringar och en alltmer tydlig uppdelning av samhället, har fått dem att omvärdera sina prioriteringar och sin syn på framsteg i hemmet. Över 70% ansåg att vi människor borde leva och konsumera mer medvetet och undvika överkonsumtion och avfall för att mildra klimatkrisen. En stor majoritet svarade att de redan har börjat agera i sitt eget hem genom att förändra sitt beteende i allt från överkonsumtion till hälsa och relationer.

– Forskningen säger oss att Siemens-konsumenten tänker progressivt när hen använder den senaste tekniken för att stötta sin livsstil och lösa sina vardagsproblem. Vi sätter människan i centrum och vårt forskningsbaserade varumärkesfokus möter konsumenten i hemmet med alla de dagliga utmaningarna. Våra produkter gör det möjligt för dem att nå sina mål med mindre ansträngningar, säger Matthias Ginthum, Marknadsdirektör på BSH Home Appliances.
 

Siemens varumärkesomformning bottnar i ett åtagande för en mer meningsfull utveckling och en önskan om att sitta i förarsätet för en mer hållbar framtid. Intelligent teknologi och fler integrerade anslutningsmöjligheter kan hjälpa människor att hantera sina vardagliga utmaningar på ett hållbart och hälsosamt sätt.

Om Siemens Home Appliances:
Siemens är ett ledande varumärke inom vitvaror som sätter globala standarder när det gäller teknologi, innovation och design. Sortimentet innefattar både fristående vitvaror och inbyggnadsprodukter för matlagning, tvätt & tork, kyl & frys och diskmaskiner samt produkter så som espressomaskiner och dammsugare. I mer än 165 år har namnet Siemens stått för innovation, prestanda, kvalitet, tillförlitlighet och internationellt. Siemens är även framstående inom utveckling och tillverkning av resurs-effektiva vitvaror. Sedan 1967 har varumärket tillhört BSH Hausgeräte GmbH, som är baserat i München och har cirka 62 000 anställda och 40 fabriker över hela världen. BSH-gruppen är varumärkeslicenstagare till Siemens AG.

https://www.siemens-home.bsh-group.com

*Undersökningen utfördes av isi GmbG som genomförde undersökningen online i 7 länder (USA, Kina, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Turkiet), med 7 300 svarande (som representerade en befolkning på 20–65 år). Undersökningen ägde rum i april 2022.

För mer information vänligen kontakta:
Johanna Zelazny, Publicis Groupe Sweden

[email protected]
Tel: 072 – 375 85 01

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.