Simkunnigheten minskar i Stockholm – S kräver åtgärder

| 26 april, 2022 | 0 kommentarer

Under pandemin har det rapporterats om hur barns och ungas idrottande har påverkats negativt. Nya siffor visar nu att barns simkunnighet har minskat i Stockholm. Socialdemokraterna kräver åtgärder för att vända den negativa utvecklingen.

Enligt en bedömning från Stockholms stad minskade simkunnigheten hos barn i skolåldern med tio procent under år 2021. Simkunnighet är, förutom en möjlighet till fysisk aktivitet och rekreation, en livsviktig kunskap. Därutöver är det också en förutsättning för godkänt avgångsbetyg i grundskolan.

Socialdemokraterna vill därför tillföra sju miljoner kronor extra till idrottsnämnden för utökad simundervisning under sommaren. På kvällens idrottsnämnd i Stockholms stad föreslår vi att en extra kursstart för stadens simskola genomförs redan i maj. Därtill föreslår vi att stadens uppvärmda utomhusbassänger öppnar en månad tidigare, bland annat för simundervisning.

– Det är uppenbart att simundervisningen behöver stärkas i Stockholm. Därför vill vi tillföra sju miljoner kronor extra till simundervisningen i sommar. Vi föreslår en extra kursstart för stadens simskola och att de uppvärmda utomhusbassängerna öppnar upp tidigare. Det säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsborgarråd i en kommentar.

Presskontakt: Fredrik Ståhl, [email protected], 076-122 92 23

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.