Sivers Semiconductors tecknar nytt återförsäljaravtal för millimetervågsmarknaden i Japan

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Sivers Semiconductors AB meddelade idag att dess dotterbolag, Sivers Wireless, har tecknat ett återförsäljaravtal med den japanska elektronikspecialisten Shoshin.

Shoshin Corp (Jap: 昌新株式会社) är ett företag beläget i Nihonbashi, Tokyo, Japan, i stadens kommersiella hjärta. Bolaget grundades 1947, har cirka 100 anställda och specialiserar sig på mikrovågs-, rymd- och telekommunikationsutrustning. Shoshins stora befintliga kunder inkluderar NEC, Fujitsu och NTT DoCoMo.

”Jag är mycket nöjd med att stärka vår lokala närvaro i Japan, med tanke på den enorma marknadspotentialen för millimetervågsprodukter. Frekvenser har tilldelats i Japan och vi kan se ett stort intresse från stora företag och mobilnätoperatörer, varav många också är aktiva på den globala marknaden, vilket indikerar en lovande försäljningstillväxtpotential”, säger Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors.

Sivers Wireless och Shoshin har arbetat tillsammans under en tid för att utforska och utvärdera grunden för ett långsiktigt samarbete, vilket har lett till ett avtal om att arbeta tillsammans på den japanska marknaden.

”Shoshin erkänner Sivers Wireless som en marknadsledande leverantör av millimetervågsprodukter som adresserar både licensierade och olicensierade 5G-millimetervågsapplikationer. Med en lång historia och en välutvecklad kundbas på den japanska telekommarknaden ser vi stora affärsmöjligheter tillsammans med Sivers Wireless. De marknadsledande produkterna och engagemanget för den japanska marknaden som Sivers visar är en viktig framgångsfaktor för en lönsam och växande verksamhet för båda våra företag”, säger Masaki Endo, vd för Shoshin Corp.

För mer information vänligen kontakta:
Anders Storm, vd och koncernchef för Sivers Semiconductors
Tel: +46 (0)70 262 6390
Epost: [email protected]

Sivers Semiconductors är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, +46 (0) 8 463 83 00, [email protected]

Sivers Semiconductors AB är ett ledande och internationellt erkänt teknikbolag som genom sina två affärsområden Wireless och Photonics levererar chip och integrerade moduler. Wireless utvecklar RF-chip och antenner för avancerade 5G system till data-och telekommunikationsnät. Photonics utvecklar och tillverkar halvledarbaserade optiska produkter till optiska fibernät, sensorer och optisk trådlös kommunikation (Li-Fi). Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under SIVE. Huvudkontoret ligger i Kista, Sverige. För mer information: http://sivers-semiconductors.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *