Skåne kan vara på väg att få sitt andra vargrevir

| 8 juli, 2022 | 0 kommentarer

Länsstyrelsen Skåne har idag bekräftat att två vargar går tillsammans i mellersta Skåne, vilket är utanför reviret på Linderödsåsen. Att två vargar slagit följe är vanligtvis det första tecknet på en revirbildning.

Efter att under en tid fått in ett flertal tips från området i mellersta Skåne har Länsstyrelsen Skåne idag fått bekräftat att det rör sig om två vargar som går tillsammans. Vargarna fångades på bild av en viltkamera och såväl kameran som platsen är kontrollerad av länsstyrelsens vilthandläggare. Att två vargar slår följe är vanligtvis det första tecknet på en revirbildning.

 – Det här kan innebära att det håller på att bildas ett andra vargrevir i länet. I dagsläget vet vi väldigt lite om var dessa vargar rör sig och ingenting om vilka individer det rör sig om. Vi kommer följa situationen och vi är intresserade av alla fototips på varg utanför det välkända reviret Linderödsåsen, säger Nils Carlsson, ansvarig för viltfrågor på Länsstyrelsen Skåne.

Det var i januari 2021 som reviret Linderödsåsen bekräftades vilket innebar att Skånes fick sitt första vargrevir sedan 1800-talet. I slutet av maj i år fick Länsstyrelsen Skåne dessutom bekräftat att en ny kull vargungar fötts i reviret.  

För mer information, kontakta vilthandläggare Nils Carlsson, 010-224 12 71.

Vi skapar samhällsnytta i Skåne

Vårt uppdrag är att skapa samhällsnytta – det gör vi genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.