Skanska bygger motorvägssektion i Tjeckien för EUR 77M, cirka 780 miljoner kronor

| 19 juli, 2021 | 0 kommentarer

Skanska har tecknat avtal med Den nationella motorvägsmyndigheten i Tjeckien om att bygga en motorvägssektion i Staré Město, östra Tjeckien. Kontraktet är värt EUR 77M, cirka 780 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Europa för det tredje kvartalet 2021.

Byggnationen av den 8,8 kilometer långa motorvägssträckan mellan Staré Město – Moravský Písek, inklusive nio broar och två korsningar, kommer att finansieras av European Regional Development Fund, OP Integrated Infrastructure 2014-2020 och den tjeckiska statsbudgeten.

Byggnationen förväntas att påbörjas i augusti 2021 och färdigställandet är planerat till hösten 2024.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Europa. Utanför Norden har företaget verksamhet inom husbyggnad samt infrastrukturbyggande i Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern, Rumänien samt i Storbritannien. Skanska utvecklar kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader i Polen, Tjeckien, Rumänien och Ungern, medan bostadsutvecklingen är aktiv i Polen, Tjeckien samt i Storbritannien med BoKloks koncept. Skanska omsatte 26 miljarder kronor under 2020 och hade cirka 10 100 anställda i sina europeiska verksamheter utanför Norden.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska är en världsledande aktör inom bygg och projektutveckling på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Med utgångspunkt i bolagets värderingar bidrar Skanska till ett bättre samhälle genom att erbjuda innovativa och hållbara lösningar. Koncernen har cirka 32 500 medarbetare och omsättningen under 2020 uppgick till 159 miljarder kronor.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *