Skanska bygger sjukhusbyggnad i Åbo, Finland, för EUR 41M, cirka 430 miljoner kronor

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Skanska har tecknat avtal med Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt för att bygga en sjukhusbyggnad i Åbo, Finland. Kontraktet är värt EUR 41M, cirka 430 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det tredje kvartalet 2022.

Byggnaden består av sju våningsplan och omfattar totalt 22 000 kvadratmeter. Sjukhusbyggnaden ska uppföras på sjukhusområdet vid Åbo Universitetscentralsjukhus och ska användas som enhet för psykiatrisk vård.

Byggstart är planerad till augusti 2022 och byggnationen beräknas vara slutförd under det tredje kvartalet 2024.

För ytterligare information kontakta:

Matti Kataja, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 67 98

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com .

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och umgås. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.