Skanska tecknar stort hyresavtal i kontorskomplexet Nowy Rynek i Poznan, Polen

| 14 januari, 2022 | 0 kommentarer

Skanska har tecknat ett hyresavtal med ett multinationellt bolag för cirka en tredjedel av Nowy Rynek E – det fjärde kontorshuset i ett kommersiellt projekt i Poznan, Polen. Med detta hyresavtal är byggnaden nu uthyrd till 33 procent. Kontorshuset beräknas vara färdigställt under det andra kvartalet 2023.

Den 15 våningar höga kontorsbyggnaden kommer att få en total uthyrningsbar yta på cirka 28 500 kvadratmeter samt tillhandahålla 230 parkeringsplatser i garage. Byggnaden förväntas få flera certifieringar: LEED Platinum, WELL Core & Shell, WELL Health & Safety Rating samt Building without Barriers, vilka tilldelas framtidssäkrade, högkvalitativa kontorslokaler med högsta säkerhetsstandard och som både minskar risken för spridning av sjukdomar och skapar hälsosamma, säkra arbetsplatser.

Nowy Rynek är Skanskas tredje kommersiella utvecklingsprojekt i Poznan, med en total uthyrningsbar yta om cirka 100 000 kvadratmeter, beläget i stadens centrala affärsdistrikt. Skanska sålde de två första byggnaderna i Nowy Rynek till Franklin Templeton Investments och Corum Asset Management. Den tredje byggnaden, med en yta på cirka 39 000 kvadratmeter, är till 93 procent uthyrd och färdigställdes under det andra kvartalet 2021.

För ytterligare information kontakta:

Andreas Joons, pressekreterare, Skanska AB, tel 010 449 04 94

Direktlinje för media, tel 010 448 88 99

Detta samt tidigare pressmeddelanden finns också på www.skanska.com.

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och umgås. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största bygg- och projektutvecklingsföretag med en omsättning på 159 miljarder kronor under 2020. Skanska är verksamma i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos över 32 000 medarbetare skapar vi innovativa och hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid. Tillsammans går vi i täten för ett bättre samhälle.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.