SKF emitterar sin andra gröna obligation; finansierar gröna projekt för 400 miljoner euro

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

Göteborg, 8 september 2022: SKF har gett ut en sin andra gröna obligation som uppgår till 400 miljoner euro och kommer finansiera gröna projekt i enlighet med SKFs ramverk för grön finansiering. Obligationen kopplar ytterligare samman SKFs affärsstrategi och finansieringsstrategi med koncernens hållbarhetsåtaganden och klimatmål.

Intäkterna från obligationen kommer finansiera fortsatta investeringar i SKFs ”intelligent and clean”-strategi där möjliga projekt, som totalt utgör en betydande andel av obligationens värde, redan har identifierats. Dessa möjliga projekt inkluderar kapitalinvesteringar och produktutveckling inom cleantech samt minskad energikonsumtion och resursslöseri såväl hos kunder som i SKFs egen tillverkning. Detta som en del av koncernens ambitioner att uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser i den egna tillverkningen (kategori 1 och 2) år 2030 och i leveranskedjan (kategori 3 uppströms) år 2050.

Efterfrågan från investerare på SKFs gröna obligation var stor och den övertecknades över sex gånger. SKF har drivit hållbarhetsinitiativ i över 20 år där den gröna obligationen är ytterligare ett exempel. År 2019 var SKF ett av de första företagen någonsin inom sektorn kapitalvaror att emittera en grön obligation.

Niclas Rosenlew, Senior Vice President och CFO, säger: “Det är fantastiskt att se det fortsatt stora intresse och stöd för SKF och våra ambitioner att stödja hållbara industrier och driva vår affär på ett ansvarsfullt, hållbart sätt. Vi är engagerade i att minska friktion, energiförbrukning och resursslöseri, det är en central del av vår affär. Emitteringen av vår andra gröna obligation betonar ytterligare integreringen av hållbarhet i vårt strategiska ramverk och den dagliga driften av affären.”

SKF har, som tidigare kommunicerats, framgångsrikt allokerat de 300 miljoner euro från den första gröna obligationen genom 90 projekt. Läs mer om SKFs ramverk för grön finansiering och detaljerad information om den nyligen utgivna obligationen och villkor för utfärdandet på https://investors.skf.com/sv/ramverk-gron-finansiering

Faktaruta: SKFs gröna obligation
Storlek: 400 miljoner euro
Löptid: 6 år
Marginal: MS+95 bps
Avkastning: 3,257%
Kupong: 3,125%
Pris: 99,291%
Likviddag: 14 september 2022
Listning: Luxembourg Stock Exchange (LuxSE). Den gröna obligationen kommer även att visas på Luxembourg Green Exchange (LGX).

Aktiebolaget SKF
      (publ)

För ytterligare information, kontakta:
PRESS: Carl Bjernstam, Group Communication,

tel: 46 31-337 2517, mobile: 46 722-201893, e-mail: [email protected]

INVESTOR RELATIONS: Patrik Stenberg, Head of Investor Relations,
tel: 46 31-337 2104, mobile: 46 705-472104, e-mail: [email protected] 

SKFs uppdrag är att vara den självklara ledaren på lagermarknaden. Vi gör detta genom att erbjuda lösningar som minskar friktion och CO2-utsläpp, samtidigt som vi ökar maskinens drifttid och prestanda. Våra produkter och tjänster runt den roterande axeln, omfattar lager, tätningar, smörjsystem, artificiell intelligens och trådlös tillståndsövervakning. SKF finns representerat i mer än 130 länder och har runt 17 000 distributörsplatser världen över. Försäljningen 2021 uppgick till 81 732 MSEK och antalet anställda var 42 602. www.skf.com

® SKF är ett registrerat varumärke som ägs av SKF-koncernen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.