SKF förvärvar företag inom additiv tillverkning

| 10 januari, 2022 | 0 kommentarer

Göteborg, 10 januari 2022: SKF har slutfört förvärvet av Laser Cladding Venture n.v. (LCV), ett belgiskt företag verksamt inom additiv tillverkning.

LCV är ett nischat ingenjörs-startupbolag som är specialiserat på olika teknologier och processer för additiv tillverkning. Dessa kan användas för att stödja SKFs service- och rekonditioneringserbjudanden.

Additiv tillverkning kommer att spela en viktig roll vid utvecklingen av morgondagens värdeerbjudande som stödjer kunders framtida applikationsbehov. Därutöver kommer additiv tillverkning att underlätta ett tillvägagångssätt baserat på en cirkulär ekonomi, vilket stödjer SKFs strävan att tillhandhålla lösningar som minimerar det totala koldioxidavtrycket.

Aktiebolaget SKF
      (publ)

För ytterligare information, kontakta:
PRESS: Carl Bjernstam, Group Communication,

tel: 46 31-337 2517, mobile: 46 722-201893, e-mail: [email protected]

INVESTOR RELATIONS: Patrik Stenberg, Head of Investor Relations,
tel: 46 31-337 2104, mobile: 46 705-472104, e-mail: [email protected] 

SKFs uppdrag är att vara den självklara ledaren på lagermarknaden. Vi gör detta genom att erbjuda lösningar som minskar friktion och CO2-utsläpp, samtidigt som vi ökar maskinens drifttid och prestanda. Våra produkter och tjänster runt den roterande axeln, omfattar lager, tätningar, smörjsystem, artificiell intelligens och trådlös tillståndsövervakning. SKF finns representerat i mer än 130 länder och har runt 17 000 distributörsplatser världen över. Försäljningen 2020 uppgick till 74 852 MSEK och antalet anställda var 40 963. www.skf.com

® SKF är ett registrerat varumärke som ägs av SKF-koncernen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *