SKF kammar hem vinst i kategorin årets LEED-byggnad i Green Building Awards 2021

| 2 december, 2021 | 0 kommentarer

Förvandlingen av den tidigare lagerbyggnaden till ett toppmodernt, funktionellt och energisnålt huvudkontor har väckt stor uppmärksamhet. SKF:s nya huvudkontor har nu utsetts till årets LEED-byggnad i Green Building Awards 2021, Sveriges mest prestigefyllda utmärkelse inom hållbart samhällsbyggande.

2021-12-01: Den cirkulära användningen av byggmaterial, bra och hälsosam inomhusmiljö och effektiv användning av energi och värme imponerade juryn. Som första byggnad i Sverige, har även det nya huvudkontoret Götaholm tidigare i år erhållit den högsta miljöcertifieringen enligt den senaste LEED Platinum standarden.

Sweden Green Building Council som arrangerar tävlingen är Sveriges största och ledande hållbarhetsorganisation inom samhällsbyggnad med runt 400 medlemmar.

Läs mer om utmärkelsen här: https://www.sgbc.se/nyheter/vinnarna-i-sweden-green-building-awards-2021/

Fakta: LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) är ett internationellt erkänt green building-certifieringssystem, som verifierar att en byggnad är utformad för att förbättra prestanda i form av energibesparingar, vatteneffektivitet, koldioxidutsläppsminskning, förbättrad miljökvalitet inomhus och förvaltning av resurser.

För information, kontakta:

Gösta Andersson SKF Sverige AB, +46 31 337 30 60, +46 705 98 68 99, epost: [email protected]

SKFs uppdrag är att vara den självklara ledaren på lagermarknaden. Vi gör detta genom att erbjuda lösningar som minskar friktion och CO2-utsläpp, samtidigt som vi ökar maskinens drifttid och prestanda. Våra produkter och tjänster runt den roterande axeln, omfattar lager, tätningar, smörjsystem, artificiell intelligens och trådlös tillståndsövervakning. SKF finns representerat i mer än 130 länder och har runt 17 000 distributörsplatser världen över. Försäljningen 2020 uppgick till 74 852 MSEK och antalet anställda var 40 963. www.skf.com

® SKF är ett registrerat varumärke som ägs av SKF-koncernen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.