SKF satsar och rekryterar inom maskinövervakning och tillståndskontroll

| 19 februari, 2021 | 0 kommentarer

SKF satsar på avancerad tillståndskontroll i Sverige. Nu rekryterar företaget tjänster inom hård- och mjukvaruutveckling, industrialisering och Supply Chain. Men rekrytering sker även av underhålls- och serviceingenjörer för att stärka servicen inom avancerad tillståndskontroll för roterande utrustning inom svensk industri.

SKF satsar hårt på att utveckla nya system och lösningar för avancerad tillståndskontroll. Dessa produkter gör det möjligt för lösningar med avancerade inbyggda system att samverka med AI för att maximera prestanda i kundernas roterande utrustning.  Nästa generations produkter baserat på IMx-1 plattformen kommer att accelerera och utvecklingen av mjuk-och hårdvara koncentreras nu till orterna Luleå i Sverige och Saint-Cyr i Frankrike.

–Det är en del i koncernens ambition att effektivisera forskning och utveckling både vad gäller lokalisering, process och kostnader, säger Malin Ruthström enhetschef SKF i Luleå.

Som en konsekvens av beslutet att flytta verksamheten, rekryterar nu SKF i Luleå nya kompetenser inom hård-och mjukvaruutveckling, men också industrialiseringsingenjörer kvalitetsingenjörer och en Supply Chain Planner.

Rekrytering till fler orter

Men rekrytering på området sker även på annat håll. Efterfrågan är god och affärsmöjligheterna stora för tjänster inom avancerad tillståndskontroll på den svenska marknaden. Som ett led i detta ökar behovet av att geografiskt finnas nära kunderna med service och applikationskunskap för att åtgärda avvikelser i produktionen.

–Vi har fler och fler kontrakt med kunder så vi har behov av att rekrytera nu, men behovet är också en konsekvens av hur vi bemannar vår verksamhet. Vi ökar inte bara vår förmåga av centraliserade analyser i våra analyscenter i Kiruna och Göteborg. Vi fokuserar också på att stärka vår förmåga att geografiskt vara nära kunden med resurser som kan åtgärda och implementera förbättringar hos kunden på de avvikelser vi finner i våra analyser, säger Piotr Korzunowicz chef för Rotating Equipment Performance Center på SKF i Sverige.

SKF rekryterar därför flera underhålls- och serviceingenjörer med övervakning och applikationskunskap med placering i områden som Kiruna, Gällivare, Gävle, Sundsvall och Bergslagen där kunder inom massa, stål och gruvindustri är belägna.

Faktaruta: SKF i Luleå: Anställda

  • Cirka 60 anställda
  • Utvecklings- och produktionscenter, Försäljning, Key Account Management
  • Maskinövervakningsystem, Service-tjänster

För information, kontakta:

Gösta Andersson presschef SKF Sverige AB, +46 31 337 30 60, +46 705 98 68 99, epost: [email protected]

SKF är en av världens ledande leverantörer av rullningslager, tätningar, service och smörj-system. Serviceerbjudandet omfattar tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, tillståndsövervakning, tekniska konsulttjänster och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har återförsäljare på cirka 17 000 platser världen över. Försäljningen 2020 uppgick till 74 852 miljoner kronor och antalet anställda var 40 963. www.skf.com

® SKF är ett registrerat varumärke som ägs av SKF-koncernen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *