SKF slår rekord i återvinning av restprodukter

| 8 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 08, 2017 13:14 CET

Göteborg 2017-11-08: SKF i Göteborg tillverkar över en miljon lager per år och återvinningen av slipmull slår nytt rekord. Över 95 procent av slipmullen återvinns till nytt lagerstål.  

          Vårt miljöarbete går ut på att erbjuda energieffektiva produkter till våra kunder, men också att minska miljöavtrycket i den egna produktionen, säger Elisabet Stadler, miljöchef på SKF i Sverige.

 I samband med bearbetning och slipning av rullager i produktionen bildas slipmull som en restprodukt. Den tas omhand och separeras från slipvätskor, sorteras, upparbetas och kvalitetssäkras för att därefter levereras som råvara till stålverket. I stålverket blir slipmullen nytt stål som går tillbaka till SKFs produktion.  

          Denna återvinningskedja hade inte varit möjlig utan det täta samarbetet med avfallsentreprenören Stena Recycling och stålverket, säger Elisabet Stadler.

Återvinningsgraden av slipmull har varit hög och legat över 90 procent i flera år, men sedan SKF investerat i ännu en press för brikettering av slipmullen har resultaten förbättrats ytterligare.

          Vi har idag en återvinningsgrad på över 95 procent så det är rekord för oss, säger Elisabet Stadler. 

SKF har verksamhet på flera orter i Sverige. I Göteborg finns koncernens huvudkontor och tillverkning av sfäriska rullningslager, lagerhus i Katrineholm, kopplingar i Hofors, smörjsystem i Linköping, tillverkning av tillståndskontrollsystem i Luleå samt service center för tillståndskontroll i Kiruna.

Merparten av SKFs produkter som tillverkas i Sverige går på export till tung industri så som gruvor, stålverk, pappersmaskiner, vindturbiner, fartygspropellrar, industriväxellådor, tågindustrin, industrifläktar och pumpar.

För ytterligare information, kontakta:

Gösta Andersson, Kommunikation SKF Sverige AB,
tel: 031-337 30 60, mobile: 0705-98 68 99, e-post: [email protected]

SKF är en av världens ledande leverantörer av rullningslager, tätningar, mekatronik, service och smörj-system. Serviceerbjudandet omfattar tjänster såsom teknisk support, underhållsservice, tillstånds-övervakning, tekniska konsulttjänster och utbildning. SKF är representerat i fler än 130 länder och har återförsäljare på cirka 17 000 platser världen över. Försäljningen 2016 uppgick till 72 787 miljoner kronor och antalet anställda var 44 868. www.skf.com

® SKF är ett registrerat varumärke som ägs av SKF-koncernen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *