Skola på Kungsholmen får nytt namn

| 30 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Nu byter Stockholms Internationella Montessoriskola – Stims – namn till Montessori Mondial Kungsholmen. Skolan ansluter samtidigt till en grupp av sex montessori-inriktade grundskolor i Sverige.

– Jag är glad att vår skola nu får ett nytt namn och att jag och mina kollegor framöver får jobba närmare de andra skolorna inom Montessori Mondial. Skolor som liknar varandra har bättre förutsättningar att tillsammans skapa gemensam skolutveckling och högre kvalitet. Det kommer att gynna våra barn och elever, säger skolans rektor Cecilia Rosenbaum.

Totalt går det drygt 800 barn och elever från förskola till årskurs 9 på skolan som finns på Konradsbergsgatan 12-24 i anslutning till Rålambshovsparken i centrala Stockholm. 

Eva-Lotte Stavle är utbildningsdirektör för skolorna inom Montessori Mondial: 

– Vi är glada att skolan nu blir en del av Montessori Mondial. Nu får vi möjlighet att ytterligare fördjupa samarbetet kring pedagogisk utveckling och akademisk kvalitet både mellan och inom skolorna, säger Eva-Lotte Stavle. 

Montessoripedagogiken och ett gemensamt arbetssätt förenar skolorna inom Montessori Mondial. Skolorna har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare. 

Den 31 augusti firar skolan namnbytet med en invigning för elever och medarbetare. Tal, sång, musik och dans ingår bland annat i firandet som startar på skolan kl 9.00.

För mer information om nya Montessori Mondial Kungsholmen, kontakta gärna rektor Cecilia Rosenbaum eller utbildningsdirektör Eva-Lotte Stavle.

Fakta: Montessori Mondial
Montessori Mondial finns sedan tidigare i Kristianstad, Linköping, Lund och med två skolor i Stockholm (Kista och Mälarhöjden). Montessori Mondial Kungsholmen blir den sjätte för- och grundskolan i Sverige. Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.
 

Kontakt:

Cecilia Rosenbaum, rektor Montessori Mondial Kungsholmen, tidigare Stims

Tel. 0708-28 06 68, [email protected]

Eva-Lotte Stavle, utbildningsdirektör Montessori Mondial 

Tel: 076-872 9806, [email protected]

Montessori Mondial består av sex grundskolor varav två med integrerad förskola. Skolorna har en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och optimala lärmiljöer. Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm (Kista, Kungsholmen och Mälarhöjden). Montessori Mondial är en del av AcadeMedia.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *