Connect with us

Marknadsnyheter

SKPF Pensionärerna: Risk för nedskärningar i äldreomsorgen och tunt med stöd i tuffa tider

Published

on

Äldreomsorgen står inför stora utmaningar, och med regeringens budget ser SKPF Pensionärerna en stor risk för försämringar. Förbundet reagerar också på bristen på åtgärder för att stötta pensionärer i det allt tuffare ekonomiska läget. Fortsatta satsningar på kortare vårdköer och minskad ofrivillig ensamhet samt sänkt skatt för äldre som orkar jobba är dock positivt.

– Pandemin gjorde det uppenbart att det krävs stora förbättringar i äldreomsorgen. Men tyvärr innebär dagens budgetbesked att risken fortfarande är stor att det blir nedskärningar framöver. Det är lite som om regeringen glömt bort de brister som avslöjats, och dessutom blundar för utmaningarna som väntar när vi äldre blir allt fler och kommunernas ekonomi blir alltmer ansträngd, säger Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärernas förbundsordförande.

I budgetpropositionen för 2023 tillför regering sex miljarder i generella statsbidrag till både kommuner och regioner. Men Sveriges kommuner och regioner, SKR, har tidigare meddelat att det skulle behövas statsbidrag på minst 20 miljarder.

– Mycket mer behöver satsas för att inte bara undvika försämringar, utan också höja kvaliteten. Staten och kommunerna måste tillsammans ta ansvar för att prioritera en trygg omsorg till äldre över hela landet, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Tunt med åtgärder för äldres ekonomiska situation
När det gäller äldres ekonomi innehåller budgeten en satsning på förstärkt jobbskatteavdrag för de som fyllt 65 år. Det kommer att ge 500 kronor mer i plånboken för äldre som arbetar, enligt regeringen.

– Det är välkommet för de som orkar jobba efter 65 år. Men det är en klen tröst för de äldre som ser sina marginaler minska samtidigt som de av olika skäl inte kan arbeta, säger Liza di Paolo-Sandberg.

SKPF Pensionärerna ser att budgeten i övrigt levererar få satsningar för att öka äldres ekonomiska trygghet. I Tidöavtalet lovar regeringen och Sverigedemokraterna en skattesänkning på pensionsinkomster, men den blir inte av nästa år med hänvisning till de dystra utsikterna för ekonomin.

– Det blir varken sänkt skatt på pension, höjd pensionsavgift eller en gas i pensionssystem. Fler åtgärder för att stärka pensionärernas ekonomi hade behövts nu när det mesta har blivit dyrare, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Välkomna satsningar på kortare vårdköer och minskad ensamhet
När det gäller hälso- och sjukvården välkomnar SKPF Pensionärerna de fortsatta budgetsatsningarna på att öka tillgängligheten. Även riktade medel och en nationell strategi för att motverka ofrivillig ensamhet och isolering är positivt.

– Det är viktigt att arbetet för att korta vårdköerna fortsätter. Satsningarna för att motverka ofrivillig ensamhet behövs verkligen, inte minst nu när många äldre tvingas avstå sociala aktiviteter för att pengarna inte räcker till, säger Liza di Paolo-Sandberg.

Petra Berg
Press- och opinionsansvarig
[email protected]
072-088 17 18

SKPF Pensionärerna är Sveriges tredje största pensionärsförbund med drygt 160 000 medlemmar runt om i landet. Förbundet är religiöst och politiskt obundet. Många av medlemmarna har tidigare arbetat i välfärdsyrken, bland annat i vård och omsorg.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

KKM Gruppen, dotterbolag till Thinc Collective AB, vinner kommunikationsuppdrag inom arbetsmarknadsfrågor

Published

on

By

Aktör inom byggbranschen har givit KKM Gruppen i uppdrag att konceptualisera, bygga och implementera en ny satsning som syftar till att hjälpa nyanlända in i byggbranschen. Den nya satsningen ska bestå av en digital och gamifierad plattform som ger en uppdaterad och nyanserad bild av byggbranschens arbetsmarknad och olika yrken. Storleken på affären väntas bli cirka 2 500 000 sek för KKM Grupp

”KKM ser arbetsmarknadsåtgärder och stödet till nyanlända som en nyckelfråga i samhället. Vi har lång erfarenhet att utföra denna typ av uppdrag och ser fram emot att göra en viktig insats för en utsatt grupp i samhället och hjälpa en bransch som vill locka fler till sig”, säger Per Hazelius, VD KKM Gruppen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Wallqvist, VD Thinc Collective AB

[email protected]

Thinc Collective AB är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Collective AB är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

FLOWave – en framtidslösning för Food & Beverage

Published

on

By

Som experter på på mät, styr- och reglerteknik är vi på Bürkert aktiva i många branscher. Ett av de områden där vi just nu växer snabbt av Food & Beverage, och anledningen till det stavas tveklöst FLOWave. Ulf Neldefors, Business Development Manager på Bürkert förklarar varför fler borde upptäcka produkten.

– Vår flödesmätare FLOWave togs ursprungligen fram för pharmaindustrin, och då framförallt för att mäta ultrarent vatten. Men i dag ser vi att allt fler branscher upptäcker fördelarna med FLOWave. Kan du mäta tillräckligt exakt för pharmaindustrin, så kan du även göra det till de flesta andra branscher.

 Varför ska man använda FLOWave?

– Fördelarna med att använda FLOWave är många. Det är ett sätt att säkerställa produktionen, minska svinnet och se till att samma goda och repeterbara resultat uppnås varje gång. FLOWave kan mäta flera olika media med samma sensor, och kan bland annat mäta temperatur, massflöde, densitet, viskositet och volym.

 I vilken process lämpar sig FLOWave bäst?

– Den fungerar otroligt bra för alla typer av livsmedelsföretag som hanterar rinnande vätskor i sin produktion.  Våra produkter används inom bland annat bagerier, bryggerier, mejerier, och andra livsmedelstillverkare för att mäta flytande margarin, olja, vatten m.m.

Finns det fler fördelar med FLOWave?

– Vi ser tydligt att kunder som använder sig av FLOWave sänker sina underhållskostnader. Våra produkter har inga rörliga delar som kan gå sönder, och eftersom vi kan mäta olika media med samma sensorer blir reservdelslagret minimalt och behovet av underhåll snudd på obefintligt. FLOWave är också mycket enkel att installera. Genom dess kompakta utformning och låga vikt, ca 4kg,  så behövs inga extra lyftanordningar för att få FLOWave på plats, vilket medför att den är en enkel att installera av en montör. Historiskt har flödesmätare varit ganska stora, klumpiga enheter – men inte längre.

Vill du veta mer om FLOWave och hur produkten kan användas i din verksamhet? Kontakta Ulf Neldefors, Business Development Manager, Bürkert Sweden E-post: [email protected] eller Mobil: 070-688 93 30.

Bürkert är ett av världens ledande företag inom industriell mät-, kontroll- och reglerteknik för gaser och vätskor.
Vi finns representerade med säljkontor i 36 länder och har 5 fabriker, 4 forskningscenter och 5 systemhus runt om i världen med totalt 3000 anställda. Bürkert grundades 1946 i Tyskland och är ett helägt familjeföretag som genom kompetens, framåtanda och närhet har skapat en plats bland de främsta inom sitt område. 1968 startades Bürkert i Sverige och har idag säljkontor i Stockholm och Malmö.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Infranord har tilldelats Basunderhåll av järnvägsanläggning för Stockholm Nord

Published

on

By

Uppdragsgivare är Trafikverket och kontraktet löper över sex år med möjlighet till ytterligare ett optionsår. Anbudssumman uppgår till 651 MSEK.

– Det är glädjande att vi nu tilldelats basunderhållet för Stockholm Nord. Tillsammans med vårt kontrakt Stockholm Syd stärker det vår position i stockholmsregionen, säger Johan Andersson, regionchef Nord på Infranord.

Det nya kontraktet för Stockholm Nord gäller från den 1 oktober 2023 och omfattar teknikområdena bana, el och signal. Uppdraget sträcker sig mellan Huvudsta och Bålsta samt Helenelund och norra Uppsala.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Trafikverket i detta kontrakt och att uppfylla vårt viktiga uppdrag med att underhålla järnvägen så att resenärer och gods kommer fram tryggt och säkert, säger Peter Viinapuu, vd för Infranord.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio (10) dagar från det att tilldelningen meddelats.

För mer information:

Peter Viinapuu, vd, 010-121 70 00

[email protected]  
 

Johan Andersson, regionchef Nord, 070-724 41 52
[email protected]  

Infranord bygger och underhåller järnväg för samhällets bästa. Infranord är marknadsledande i Sverige och en betydande aktör i Norge med en omsättning om cirka 4 miljarder och 1 700 medarbetare. Verksamheten kännetecknas av gedigen järnvägskunskap, hög säkerhet, tydlig ansvarsfördelning och omfattande satsningar på att vara branschens mest uppskattade arbetsgivare. Mer information finns på Infranord.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.