Slutsålt för Nordr i Haga

| 6 september, 2022 | 0 kommentarer

Nordr har sålt den sista bostaden i projektet Haga Boulevard. Därmed har bolaget sålt alla sina bostäder i Hagastadens Stockholmsdel.

Hagastaden är en ny innerstadsdel där Stockholm och Solna möts. Området sträcker sig från Vasastan och Norra Stationsgatan in över Karolinska Universitetssjukhuset och området som gränsar till Solnavägen.

Sammanlagt ska 6 000 bostäder och 50 000 arbetsplatser skapas i området, som ska stå helt färdigt 2030.

-Hagastaden är ett av Sveriges mest dynamiska och spännande utvecklingsområden. Här förverkligas en ambitiös vision om en upplevelserik och innovativ stadsdel där vi gläds åt att få vara med och sätta vår prägel, säger Biljana Pehrsson, VD för Nordr Sverige.

Nordr är en av de större aktörerna i området med ett åtagande om närmare 700 bostäder från kvarteren vid Norra Stationsgatan bort till Solnavägen.

Genom försäljningen i Haga Boulevard är projektets samtliga 243 enheter sålda. Första inflyttning sker i december 2022 och sedan sker etappvis inflyttning under 2023.

-Försäljningen startade i inledningen av pandemin, då Nordr snabbt ställde om till digital försäljning, och slutförs i en tid då marknaden är tuffare. För mig visar det att den som vågar satsa och gör det rätt kan lyckas också när omvärlden är stökig, säger Biljana Pehrsson.

I Hagastaden utvecklar Nordrs dotterbolag Folkhem ytterligare 238 bostäder i projektet Cederhusen, som uppförs ovanpå den väg- och tågtunnel som markerar kommungräns mellan Stockholm och Solna. Även här har försäljningen gått starkt.

-Det är ett unikt projekt, uppfört i massivträ och med stort fokus på kvalitet och gestaltning. Det har fått ett väldigt fint mottagande på marknaden och vi ser fortsatt stort intresse för de kvarvarande bostäderna, säger Annette Andersson, försäljnings- och marknadschef vid Nordr Sverige.

I Solna utvecklar Nordr ytterligare 350 bostäder längs Solna som ska binda samman innerstaden med Solna, hela vägen till Gamla Råsunda. Precis i början av den blivande stadsboulevarden växer Haga Palett fram – tre kvarter i grönt, rött och gult. Byggnation av första etappen Haga Palett Terra pågår och den andra etappen startar under hösten 2022.

För ytterligare information, kontakta:

Biljana Pehrsson, VD Nordr Sverige, 070-303 04 49, [email protected]

Annette Andersson, försäljnings- och marknadschef, Nordr Sverige, 070-168 82 90, [email protected]

Jonas Engelblom, kommunikationsdirektör, Nordr, 070-22 29 223, [email protected]

Fakta om Nordr:
Nordr har totalt 17 000 bostäder under utveckling i Sverige och Norge. Koncernen har 200 medarbetare i de båda länderna. Nordr ägs av ett konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA och Union Real Estate Fund III Holding AS. Nordr har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö i Sverige och Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger i Norge.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.