Smidigare att ansöka om VHF-tillstånd hos PTS

| 29 september, 2020 | 0 kommentarer

Post- och telestyrelsens (PTS) nya e-tjänst för ansökan om radiotillstånd (VHF) för fritidsbåt ger användaren möjlighet att direkt efter ansökan spara ner eller skriva ut tillståndet.

Med den nya tjänsten är handläggningen av ansökningar automatiserad. Tjänsten kräver inloggning med Bank-ID, och när användaren loggat in och ansökt skapas ett tillstånd som finns lätt tillgängligt via ”Mina sidor” i tjänsten.

Den fungerar för de vanligaste ärendena, som att ansöka om, ändra i och säga upp VHF-tillstånd för fritidsbåt, samt att ändra till exempel adress och andra personuppgifter. På grund av identifieringen via Bank-ID kan i dag endast privatpersoner använda tjänsten.

– Vår ambition har varit att erbjuda en snabb, säker och smidig hantering för alla som har eller vill ansöka om tillstånd för att använda VHF-radio i fritidsbåt, säger Karoline Boström, chef för enheten för spektrumtillstånd på PTS.

Mer information om ansökan finns på PTS webbplats, pts.se/batradio.

För att logga in i e-tjänsten: vhf.pts.se.

För mer information:

Karoline Boström, 073-644 56 20 

PTS presstjänst, 08-678 55 55

Post- och telestyrelsen (PTS) arbetar för att alla i Sverige ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Läs mer på pts.se.
Prenumerera på nyheter och blogginlägg från PTS. Läs mer på pts.se/prenumerera.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *