Sony presenterar framtidens sjukvård på MEDICA 2017

| 2 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 02, 2017 14:45 CET

Den 13–16 november 2017 är det dags för årets stora Medtech-event, Medica. Då passar även Sony Professional på att presentera en rad nya innovationer för vårdpersonal och sjukhus.

– På MEDICA presenterar Sony en rad innovativa lösningar för att på ett operativt och kommersiellt plan förenkla för sjukhus. Samtidigt understryker det Sonys engagemang och stöd för vårdpersonal och patienter med nya spännande sätt att effektivisera det dagliga arbetet, säger Dimitry van Kemenade, marknadschef för Sony Professional Solutions Europe.

Smarta digitala lösningar för operationssalen

NUCLeUS
– en kraftfull video-över-IP-plattform, enkel att använda. Plattformen gör det enkelt för vårdpersonal att hantera bilder och video, oavsett källa, och sedan skicka dessa direkt in till operationsrummet. Innehåll kan spelas in till en central server för tränings- och utbildningssyfte eller dirigeras över sjukhusets egna nätverk till andra operationssalar eller till andra sjukhus och vårdinrättningar.

OLED-skärmen
MCM-2250NB
har officiellt godkänts av GE Healthcare som ”den bästa ultraljudsdisplayen på marknaden”. Sony visar även upp
HVD-550MD
– en medicinsk inspelare som officiellt godkänts för användning med ledande ultraljudssystem – idealisk för ultraljudsanvändning.

Sonys utskrivningsprodukter under Medica inkluderar
UP-D898DC
, som utökar bolagets sortiment av likströmsdrivna skrivare, samt
UP-DR80MD
– en A4-baserad digital färgskrivare som lämpar sig väl för kirurgiska tillämpningar.

Även Sonys trådlösa utskriftslösning
UPA-WU10
visas upp. Lösningen förenklar trådlösa anslutningar mellan Sony-kompatibla medicinska skrivare och kirurgiska endoskop, samt ultraljudssystem och andra avbildningsmodaliteter.

Hybrid OR och HD-kirurgiska lösningar

Sony har även den senaste firmware-uppdateringen för sin medicinska videobandspelare med 3D HD
HVO-3300MT
, som nu integreras sömlöst i DICOM-arbetsflödet.

Sony visar även upp
HVO-500MD
/
SUR
– ett kostnadseffektivt alternativ som levererar kvalitativ kirurgisk videoinspelning. Alternativet passar kirurgiska bildhanteringsflöden i både HD-och i standardupplösning.

Sony visar upp två Full HD-kompatibla medicinska monitorer:
LMD-2765MD
och
LMD-2735MD
. Monitorerna är enkla att använda och lätta att rengöra. Sony visar även upp sin digitala färgskrivare
UP-DR80MD
tillsammans med sin trådlösa USB-lösning
UPA-WU10
, en duett som bildar en komplett trådlös utskriftslösning.

Mikroskopiska kirurgiska lösningar

Kamerateknik i 4K har en signifikant inverkan på medicinsk mikroskopi. Under MEDICA presenterar Sony ett kirurgiskt kamerasystem med dual 4K 3CMOS i prototypform som levererar äkta 4K 3D-upplösning.

Sony visar upp sin  medicinska LCD monitor
LMD-X550MD
/
MT
. Displayens extremt höga HDR förbättrar leveransen av HDR-bildkällor samtidigt som displayen ger en träffsäker färgåtergivning. Den kompletteras av Full HD-bildskärmarna
LMD-2760
/
2765MD
och monitorerna
LMD-2435
/
2735MD
som ger utmärkt bildprestanda till ett attraktivt pris.

Endoskopiska kirurgiska lösningar

Under MEDICA lyfter Sony även fram partnerskap med endoskopiska kameraproducenter för att utveckla innovativa bildhanteringslösningar. Sony kommer att visa hur parallella bildarbetsflöden för 4K och 3D fungerar med hjälp av ett endoskopiskt bildsystem med bilder som visas på LMD-X550MT – den enda kirurgiska monitorn på marknaden med 4K 3D. Endoskopiska bildarbetsflöden stöds av
HVO-4000MT
och
HVO-3300MT
.

Visuella lösningar

Sony kommer även att demonstrera en konceptualiserad framtidsmiljö inom VR. Denna miljö möjliggörs genom Sonys egna NUCLeUS-plattform som fungerar som en central inspelningsbas. Kirurgiska bildkällor i operationsrum kan kombineras med patientdata och annan viktig information som skapar en verklighetstrogen simulering som tillåter kirurger och kliniska experter att delta under kirurgiska ingrepp, oavsett plats – samtidigt som risken för infektioner hos patienter reduceras.

*NUCLeUS är en produkt från eSATURNUS NV. eSATURNUS NV är ett bolag inom Sony group
company.

För mer information, kontakta:

Kennet Agnebo, Sales Manager Medical, Sony Professional 46 708 33 55 88, e-post:  
[email protected]

Om Sony Professional

Sony Professional Solutions existerar för att släppa loss kraften hos bild och film. Att hjälpa kunder berätta historier, vara en språngbräda för förändring, sammankoppla konsumenter på ett emotionellt plan, stimulera lärande och aktivera en högre potential är grundbultarna i vår vision. Med en vinnande kombination av teknik och kreativitet så ingår Sony i partnerskap med företag och organisationer över en rad olika sektorer, inklusive media och broadcast, teater, vårdsektor, sport-, företags- och utbildningsmarknader för att leverera innovativa kundlösningar. Med över 30 års erfarenhet och ett pålitligt nätverk av etablerade teknikpartners levererar Sonys breda portfölj av produkter och tjänster verkligt värde till företag och informerar, utbildar, underhåller och inspirerar deras kunder.

För mer information, vänligen besök 
www.pro.sony.eu

Följ oss på Twitter @SonyProEurope / 
www.twitter.com/sonyproeurope

Taggar:

NV
, Nucleus
, healthcare
, LinkedIn
, DICOM
, Medica
, HDR
, Mcm
, MT
, HVO
, Sony Professional Solutions Europe
, LMD-X550MT
, monitor LMD-X550MD
, UP-DR80MD
, UPA-WU10
, Dimitry van Kemenade

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *