Spago Nanomedical utser Paul Hargreaves till Chief Development Officer

| 3 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Spago Nanomedical AB (publ) tillkännagav idag att Paul Hargreaves har utsetts till Chief Development Officer (CDO), med start den 13 september. Han kommer ingå i ledningsgruppen och ha en nyckelroll i den kliniska utvecklingen av bolagets projektportfölj.

Rekryteringen av Paul Hargreaves som CDO är ett viktigt steg för Spago Nanomedical nu när bolaget fortsätter att göra framsteg med sin unika projektportfölj, där Tumorad® med produktkandidaten SN201 avancerar i snabb takt mot kliniska studier, vilket kan ge möjlighet till behandling av olika former av avancerad cancer.

Paul Hargreaves är utbildad inom klinisk farmakologi och har nästan 30 års erfarenhet inom klinisk utveckling i läkemedelsindustrin och större CRO-bolag. Han innehar för närvarande tjänst som CDO hos mindre bioteknikbolag i Danmark och kommer närmast innan från tjänsten som Vice President, Head of Global Clinical Operations på LEO Pharma.

“Vi är mycket nöjda med att kunna ansluta Paul till Spago Nanomedical. Med hans stora erfarenhet av klinisk utveckling blir han en värdefull tillgång för oss när vi nu flyttar fram positionerna och närmar oss klinisk fas med Tumorad®,” säger Mats Hansen, VD på Spago Nanomedical.

”Jag är glad över att börja på Spago Nanomedical i ett skede där den kliniska utvecklingen av bolagets projekt tar fart. Med Tumorad® kan vi skapa möjligheter för behandling av avancerad cancer med olika ursprung och i slutändan hjälpa patienter på ett sätt som inte är möjligt idag. Jag ser framemot att arbeta med gruppen för att ta bolaget till nästa nivå,” säger Paul Hargreaves.

För ytterligare information, kontakta Mats Hansen, VD Spago Nanomedical AB, +46 46 811 88, [email protected].

Spago Nanomedical AB är ett svenskt nanomedicinbolag i klinisk utvecklingsfas. Bolagets utvecklingsprojekt bygger på en patenterad plattform av polymera material med unika egenskaper som kan möjliggöra mer precis diagnos och behandling av solida tumörer. Spago Nanomedicals aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market (kortnamn: SPAGO). För mer info, se www.spagonanomedical.se.   

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser, +46 8 528 00 399, [email protected]

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *