Stadsnätet i Sandviken ny kund till Waystream

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Stadsnätet i Sandviken, ägt av Sandviken Energi AB, har tecknat avtal med Waystreams partner Cygate för leverans av ett större antal accesswitchar för att optimera trafiken i sitt stadsnät.

Sandviken förstod tidigt att supersnabbt välfungerande bredband, prisvärd telefoni och all världens tv via fiberoptik är en viktig faktor för att skapa mervärde för kommunens invånare och för att vara attraktivt för företagsetableringar. Inför leverantörsbyte ville de ha en lätthanterad it-struktur med hård- och mjukvara som kunde möta deras behov av funktioner som övervakar och driftar nätet samt sömlös integration till vald mjukvara. Med Waystreams 48-porters accesswitchar har de fått den optimala utrustningen för sina behov.

”Vi har upp till 800 kunder per sajt, så för oss var det ett krav att switcharna har 48 portar. När vi utvärderade olika leverantörer föll valet på Waystreams utrustning. Vi gillar skarpt trouble shooting-delen med felsökning och övervakning, som skickar paket med information direkt till teknikerns dator. Lösningen är dessutom skalbar och är därför lätt att bygga ut. Redundansen är också en stor fördel, samt switcharnas snabba omstartstid. Det går under en minut så är de uppe och kör igen. Waystreams accessprodukter är helt klart prisvärda och vi planerar att utöka antalet Waystream-switchar under 2022”, säger Henrik Westlund, teamledare Sandviken Energi AB, Stadsnät.

”Våra kunder är oftast innovativa stadsnät som tidigt strävar efter att optimera trafiken i sina fiberoptiska nät. Jag är glad att vi fortsätter vara en premiumleverantör till svenska stadsnät och välkomnar stadsnätet i Sandviken som ny kund,” säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

Affären kom till via Waystreams partner Cygate som vann leverantörsavtalet:

”Vi är jätteglada att ha fått förtroendet från stadsnätet i Sandviken som nu väljer att bygga med Waystream i sitt stadsnät”, säger Per Gustavsson, Account Manager på Cygate AB.

För mer information kontakta:

Fredrik Lundberg, VD
Tel +46 (0)
+46 72 5092776. E-post [email protected]

Susan Rose, presskontakt
Tel +46 (0) 73 300 3010. E-post [email protected]

Om Waystream

Waystream är ett svenskt bolag som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, anpassade för FTTx-marknaden. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda snabba och tillförlitliga tjänster till användaren. Läs mer på  www.waystream.com

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är FNCA Sweden AB. [email protected], +46(0)8-528 00 399

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.