Stefan Blom lämnar uppdraget som styrelseordförande i Storytel – Hans-Holger Albrecht föreslås som ny ordförande

| 20 januari, 2022 | 0 kommentarer

Storytel Group meddelar idag att styrelseordförande Stefan Blom tagit beslutet att lämna sin post. Valberedningen föreslår Hans-Holger Albrecht till ny ordförande. En extra bolagsstämma kommer att hållas så snart som möjligt. Inbjudan kommer att sändas ut i en separat pressrelease.

Lars Bergkvist, ordförande i Valberedningen:
– Valberedningen har sökt efter den lämpligaste kandidaten för nästa tillväxt- och utvecklingsfas för Storytel. Vi är glada över att kunna föreslå Hans-Holger Albrecht, som kommer att kunna erbjuda företaget höggradigt relevant erfarenhet och kompetens. Hans-Holger Albrecht har en stark meritlista inom mediebranschen samt beprövad internationell erfarenhet av expansion.

Hans-Holger Albrecht har stor internationell erfarenhet som VD, styrelseordförande och styrelseledamot i börsnoterade och privata bolag, närmast från rollen som VD för Deezer, en av de största musikströmningstjänsterna i världen. Dessförinnan var han VD och koncernchef för den internationella telekom- och mediekoncernen Millicom International, med verksamhet i mer än 15 länder i Latinamerika och Afrika. Albrecht har även varit VD och koncernchef på Modern Times Group, MTG AB. Under hans år som VD expanderade MTG:s sändningsverksamhet kraftigt, från att ha Norden och Baltikum som sina geografiska kärnmarknader, till att bli en av Europas ledande broadcasters.

Albrecht föddes i Bryssel, Belgien, 1963. Han är filosofie doktor i juridik efter studier vid Ruhr University Bochum.

Stefan Blom, styrelseordförande i Storytel Group:
– Jag är stolt och glad att ha varit styrelseledamot, och så småningom ordförande, i styrelsen under de senaste två åren av stark tillväxt, milstolpar och strategiska investeringar. Med Storytels nyligen genomförda förvärv av den stora amerikanska ljudbokstjänsten Audiobooks.com, börjar ett nytt kapitel med betydande potential för Storytel. Efter att ha övervägt min övergripande portfölj har jag bestämt mig för att lämna denna roll för att skapa mer utrymme för mina andra engagemang. Hans-Holger är en legendarisk entreprenör och industriledare och ett utmärkt val för nästa fas. Jag kommer att följa Storytel med varmt och innerligt intresse på företagets framtida tillväxtresa.

På anmodan från valberedningen kommer en extra bolagsstämma att äga rum så snart som möjligt.
Kallelse kommer att skickas ut i separat pressrelease.

FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. FNCA kan nås på [email protected] samt 08-528 00 399.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dan Panas, Head of Global Communications & PR
Tel: +46 70 186 52 90
Email: [email protected]

Om Storytel
Storytel är en av världens största abonnerade streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, och erbjuder lyssning och läsning av mer än 700 000 titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Storytels streamingverksamhet verkar under varumärkena Storytel och Mofibo. Storytels förlagsverksamhet består av ljudboksförlaget StorySide, samt välkända nordiska förlag som Norstedts Förlagsgrupp, Lind & Co, People´s och Gummerus. Storytel finns idag på över 25 marknader och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.