Stefano Fedel utsedd till försäljningsdirektör och medlem av Scanias verkställande ledning

| 25 november, 2021 | 0 kommentarer

Stefano Fedel, idag Scanias chef för regionen Eurasien, Mellanöstern och Afrika, har utsetts till försäljningsdirektör och medlem av Scanias verkställande ledning. Han tillträder befattningen med omedelbar verkan och rapporterar till Scanias vd och koncernchef Christian Levin

Stefano Fedel är född 1970, och anställdes vid Scania 1996. Han har en ingenjörsexamen från University of Trento.

Han har haft ett flertal chefsbefattningar inom tjänstesidan av verksamheten sedan han började på Scania, och har dessutom varit verkställande direktör för Scania Milano och senare även för East Adriatic Region. Han tillträdde sin nuvarande befattning 2016.

– Stefano Fedel är ett starkt tillskott i ledningsgruppen, och jag ser fram emot hans bidrag till att fortsätta utveckla Scanias ledarskap inom hållbara transporter. Hans bakgrund inom tjänster kommer stärka vårt fokus på att sälja hela lösningar än mer, och hans erfarenhet från digitaliseringen av vår interaktion med kunderna är värdefullt i Scanias fortsatta transformation, säger Christian Levin, vd och koncernchef. 

Stefano Fedel efterträder Alexander Vlaskamp, som har utsetts till vd för MAN Truck & Bus SE och medlem av TRATON GROUPs verkställande ledning*.

*med förbehåll för godkännande från MAN Truck & Bus SEs styrelse
 

För mer information, vänligen kontakta:
Karin Hallstan, Presschef, Scania
Telefon: 076 842 81 04
E-post: [email protected] 

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *