STILRIDE anlitar designansvarig för externa projekt

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Ricardo Sá Freire börjar hos svenska startupen STILRIDE med målet att utveckla designkoncept för tredje part. I grunden finns företagets unika tillverkningsprocess STILFOLD där metallplåt viks till olika former i en origami-liknande process.

Ricardo Sá Freire har en lång bakgrund inom industriell design och kommer senast från en roll som Senior Design Specialist på Husqvarna Group. I sin nya roll på STILRIDE kommer han att fokusera på att ta fram designkoncept för stora tillverkare inom en rad olika branscher.

– Vi ser ett stadigt ökat intresse för vår unika tillverkningsprocess STILFOLD och får in allt fler förfrågningar från externa företag som vill utforska vad som är möjligt att göra och förbättra inom deras eget område med hjälp av vår teknik. Ricardo har en perfekt profil att kunna hjälpa dessa externa intressenter att se fördelarna med STILFOLD, säger Jonas Nyvang, medgrundare och VD på STILRIDE.

Den unika tillverkningsprocessen STILFOLD kan enklast beskrivas som industriell origami där stålplåt böjs och bockas till rätt form. Resultatet blir en materialsnål och hållfast konstruktion jämfört med traditionella lösningar och innebär en naturlig utveckling mot mer hållbara stålkonstruktioner.

– Det känns otroligt roligt att få kliva på STILFOLD som inte bara är en intressant och lovande tillverkningsteknik, utan även något som ligger helt rätt i tiden vad gäller allt från produktions- till miljötänk, säger Ricardo Sá Freire

Ricardo tillträder sin tjänst som Design Manager den 10 maj.

Jonas Nyvang
CEO
+46707663022
[email protected]

STILRIDE är ett svenskt teknik- och designföretag som inom kort lanserar sin första produkt, el-motorcykeln SUS1. SUS1 är också den första produkten att utnyttja företagets egna och unika tillverkningsprocess STILFOLD där man i en origami-liknande process kan forma avancerade konstruktioner direkt från stålplåt. Processen skapar inte bara extremt hållbara konstruktioner, utan möjliggör även en miljömässigt fördelaktig och lokal produktion. STILRIDE grundades 2020 av Tue Beijer och Jonas Nyvang.  

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.