Stim betalar ut 475 miljoner kronor till låtskrivare och musikförlag

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Åtta gånger per år betalar Stim ut musikersättning till anslutna upphovspersoner och musikförlag för användandet av deras musik. Igår var det dags igen, när 475 miljoner kronor betalades ut. Totalt har 1 840 miljoner kronor betalats ut under 2021. 

– Vi på Stim är väldigt stolta att vi trots den allvarliga och långdragna pandemin kan betala ut en så pass stor summa till våra musikskapare och musikförlag. Stim har arbetat extremt hårt det senaste året för att kunna samla in ersättning från så många tjänster som möjligt och betala ut med regelbundenhet till våra anslutna, säger Casper Bjørner, vd på Stim.

– Vi adderar hela tiden nya avtal med nya plattformar och mediekanaler som spelar vår musik, vilket också lockar nya anslutna till Stim. Sverige är tillsammans med Storbritannien och USA de enda nettoexportörerna av musik i världen, vilket är ett fantastiskt betyg på svenska musikskapares talang. Våra anslutna skapar helt enkelt världens bästa musik, fortsätter Casper Bjørner.

Kontakt
Eric Aronson, presskontakt
Hornsgatan 103, 104 62 Stockholm  
08-783 95 65 
[email protected]

Om oss
Närmare 100 000 musikskapare och förlag är anslutna till Stim. Vi är en medlemsorganisation utan vinstintresse som arbetar för en stark upphovsrätt och för att du som låtskrivare och kompositörer ska få betalt för din musik. Stim brinner för Sveriges musikliv och för alla som inte bara lever för musik, utan också lever av den. Njut av musiken!

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *