Stipendium delas ut för studier vid Executive MBA-programmet, Handelshögskolan i Göteborg

| 15 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 15, 2017 12:00 CET


Johan Hallenby, grundare och VD för göteborgsbaserade tillväxtföretaget Viscus, uppstickare inom träning, rehab och sport, har tilldelats ett stipendium för deltagande i Executive MBA-programmet vid Handelshögskolan i Göteborg. Studierna möjliggörs genom ett generöst entreprenörs- stipendium från Familjen Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse.

”När jag grundade mitt bolag Viscus 2009 bestämde jag att jag skulle göra mitt absolut yttersta av mitt entreprenörskap och arbeta med siktet inställt på att bli ledande inom min bransch. Sedan dess har jag arbetat mycket hårt och lärt mig en hel del. När jag avslutade min ekonomie magisterexamen inom Management av tillväxtföretag år 2013 bestämde jag mig för att söka till Executive MBA-programmet inom fem år för att på så sätt ta mitt ledarskap och generell management till nästa nivå. Nu har jag nått det målet och ser fram emot fortsatt personlig utveckling som entreprenör och ett verkställande av bolagets vision,” säger Johan Hallenby, VD Viscus.

”En del av stiftelsens ändamål är att löpande utse en eller flera personer som erhåller familjen Knut och Ragnvi Jacobssons entreprenörsstipendium för viljan att bryta ny mark.

Vi tycker att Johan Hallenby är ett mycket bra exempel på en person som vågar gå sin egen väg och med kraft bygger nya koncept och affärslösningar inom sin bransch. Vi önskar honom lycka till och hoppas att stipendiet kommer att innebära viktig utveckling och förkovran,” kommenterar Marianne Brismar, Styrelseordförande K R Jacobssons stiftelse.

Executive MBA-programmet är en engelskspråkig managementutbildning på deltid över 21 månader och Sveriges enda Executive MBA som är ackrediterad av Association of MBAs (AMBA). Med kombinerat fokus på Norden och Asien förses deltagarna med verktyg för att kunna hantera ett utökat affärsansvar på en globaliserad marknad.

Varje modul är fokuserad på ett specifikt ämne och både hårda och mjuka färdigheter utvecklas. Programmet innehåller två separata 8-dagars utbildningsmoduler vid elituniversitet i Kina respektive Indien.

För mer information, v.v. kontakta:

Torbjörn Hansson, Business Manager, GU School of Executive Education,
[email protected]


+46 705 90 23 28

Håkan Ericson, Managing Director, GU School of Executive Education;
[email protected]
;

+46 709 50 63 35

Marianne Brismar, Styrelseordförande K R Jacobssons Stiftelse;
[email protected]
;

+46 705 98 41 24

Johan Hallenby, VD Viscus,
[email protected]
, +46 735 07 07 07

Om Viscus

Viscus är ett tillväxtbolag och uppstickare inom träning, rehab och sport. I dagsläget har Viscus ca 25 personer i teamet, finns i tre svenska städer och växer kraftigt på en expansiv marknad. Viscus har tre affärsområden: Bemanningskoncept, Sport-Science och anläggningen Viscus Masthugget.
www.viscus.se

Om Knut och Ragnvi Jacobssons stiftelse

Stiftelsen har som ändamål att stödja forskning och utbildning inom nyföretagande och företagsutbildning med särskild inriktning mot företagets tillväxt, logistik, innovation, kvalitet och internationalisering, samt ergonomi och design. Stipendiet delas ut till såväl företagare som forskare.
www.familjenjacobssonsstiftelse.se

Handelshögskolan vid Göteborgs universitet
levererar Sveriges enda AMBA-ackrediterade Executive MBA-program, samt skräddarsydda utbildningar för internationellt inriktade företag på den nordiska marknaden. Utbildningarna levereras i Sverige och globalt. Genom att kombinera akademisk tyngd med praktisk relevans utvecklar skolan sina kunders nyckelmedarbetare. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet är en av endast drygt 75 handelshögskolor i världen – och den enda i Sverige – som är “Triple Crown”-ackrediterad, d v s har de tre främsta internationella ackrediteringarna för handelshögskolor: EQUIS, AACSB och AMBA. Det motsvarar ungefär 0,5% av världens alla handelshögskolor. 
www.guexed.com

GU School of Executive Education, Viktoriagatan 13, Box 609, 405 30 Göteborg. Telefon: +4631 786 13 83.
www.guexede.com


Fotografer:

Översta fotot: Victor Borgvall

Nedersta fotot: Jerry Stridh

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *