Stockholmarnas bro inspirerar – Svinesundsbron förkläs i guld

| 1 april, 2021 | 0 kommentarer

Guldbron i Slussen inspirerar norrmännen och nu är beslutet taget. Svinesundsbron ska målas om i samma färg. Färgen guld sägs symbolisera ”det norska guldet” i form av oljan då det är en av Norges största inkomstkällor. Det är även delar av intäkter från oljebranschen som nu ska finansiera en restaurering av bron. Knutpunkten mellan länderna har varit avstängd på grund av ommålningen och förväntas öppna september 2021. 

Den 25 oktober 2020 invigdes Guldbron i Slussen och nu har den inspirerat grannlandet Norge. Efter invigningen av den berömda bron i Stockholm togs beslutet att även Svinesundsbron ska förkläs i guld. Bron mellan länderna som länge varit stängd kommer inom en snar framtid öppnas och resorna kan därmed återupptas. Den som ska ansvara för ommålningen är Sveriges Färg och Lim Företagare – SVEFF. 

– Det har varit ett stort nöje att få vara delaktiga och måla om Svinesundsbron. Vi är glada att vår expertis inom kulör får spegla projektet och samarbetet mellan de nordiska länderna. Kulören är den samma som Guldbron och vi hoppas att den kommer bli lika hyllad, säger Olof Holmer, VD för SVEFF.

Tidigare under 2020 har det gått ut information om att Svinesundsbron är i behov av underhåll. Ommålningen är bara ett av de projekt som ingår i arbetet för att få bron i ett bättre skick. Projektet är i syfte av att säkerställa brons livslängd och att minska risken för akuta fel. Arbetet kommer att finansieras av intäkter från Norges oljebransch med en önskan att symbolisera ”det norska guldet”.

Vi tror på att ommålningen av bron kan bidra till mycket och det var helt enkelt dags. Jag är enormt tacksam att finansieringen gick så bra med hjälp av förra årets intäkter från oljan. Med ett gott samarbete med vårt grannland och inspirationen av deras skinande bro kan vi snart öppna knutpunkten mellan länderna igen, berättar Lene Andersen, ordförande i norska Oljekansliet.

Bron förväntas öppna igen under september 2021.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olof Holmer, VD SVEFF, telefon: 08-783 82 43, e-mail [email protected]
Sofia Wedsberg, presskontakt MSL, telefon: 0704-26 66 85, e-mail: [email protected]

  

Om SVEFF
SVEFF, Sveriges Färg och Lim Företagare, är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför färg och lack i Sverige. Den svenska färgbranschen är väl representerad inom SVEFF med en marknadstäckning på ca 95 %. Organisationen har ca 55 medlemsföretag, med en total omsättning på cirka 5 miljarder per år. SVEFF driver även sajten Alltommalning.se, med information om målning gentemot konsumenter och fastighetsbranschen.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *