Stora framgångar för Telge Fastigheter i kampen mot skadegörelse

| 4 juli, 2022 | 0 kommentarer

Strategiskt, ihållande och målmedvetet arbete är vad som ligger bakom att Telge Fastigheter i Södertälje lyckats sänka den årliga kostnaden för skadegörelse med nästan tre miljoner under en femårsperiod. Under sommaren satsar bolaget på ytterligare bevakningsresurser.

Notan för skadegörelse under 2017 slutade på 4 473 400 kronor för Telge Fastigheter. Prognosen för 2022 är nära tre miljoner mindre. Tillsammans med polis, kommunkontoren, kommunens säkerhetsavdelning, fältare, Nobina, brandförsvaret och andra fastighetsägare har bolaget strategiskt arbetat för att minska skadegörelse på sina fastigheter och öka tryggheten i Södertälje

– Samverkan har varit avgörande men vi har också jobbat förebyggande på hemmaplan med allt från kamerabevakning till att tillhandahålla hundbajspåsar nära skolor säger Krister Mellström, vd Telge Fastigheter. Vi vill gärna locka hundägare att ta promenaden förbi våra fastigheter och på det sättet bidra till ökad trygghet, förklarar han.

Den samverkan Krister Mellström refererar till är det så kallade PAX-samarbetet inom Södertälje, där Telge Fastigheter ansvarar för koordinationen. Regelbundet träffas fastighetsägare, polis och andra aktörer, för att avhandla säkerhetsfrågor, ta fram gemensamma policys, utveckla lokaluthyrning och mer. Bobil Oyal, förvaltningschef på Telge Fastigheter är med och driver arbetet;

– Vi ses varannan vecka men har löpande kontakt även mellan våra möten och är snabba på att göra punktinsatser när någon part uppmärksammat ökad oro eller stökighet på en plats. 

Ökade väktarresurser under sommaren

Sommaren är en period som kräver utökning av trygghetsskapande resurser – fler ungdom samlas på gårdar runt sommarstängda skolor och förskolor. I förebyggande syfte har Telge Fastigheter satsat på utökad väktarbevakning under sommaren.

– Väktare gör ett viktigt förebyggande arbete genom att synas och ha dialog med de som gör fel, säger Bobil Oyal. Deras rapporter ger oss också snabb information om vart vi ska styra Grönytegruppen när något vandaliserats eller om det är stökigt på en plats. Rent och snyggt är otroligt viktigt för den upplevda tryggheten

En annan faktor som bolaget tror spelar roll är att de går vidare med de ärenden där de har material från kamera eller vittnesuppgifter.

– Varje gång vi har möjlighet polisanmäler vi skadegörelse. Det är en viktig signal, att skadegörelse får konsekvenser, att vi och samhället reagerar, menar Bobil Oyal.

För mer information:
Bobil Oyal, Förvaltningschef Telge Fastigheter 
[email protected]08-550 224 46

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.