Storytel slutför förvärvet av streamingtjänsten Audiobooks.com

| 7 januari, 2022 | 0 kommentarer

Storytel Group (”Storytel”), ett av världens största ljud- och e-boksföretag, har slutfört det förvärv av Audiobooks.com från KKR som tillkännagavs den 12 november 2021. Audiobooks.com konsolideras i koncernen per 7 januari 2022.

Detaljer avseende transaktionen bekräftas enligt tidigare tillkännagivande med en köpeskilling, erlagd genom kontant betalning, och beräknad baserat på ett enterprise value om USD 135 miljoner på skuld och kassafri basis. Förvärvet finansieras genom befintliga medel och upptagande av ett nytt brygglån om 500 miljoner kronor, vilket löper ut i Q1 2023, med Swedbank AB (publ). Lånet har tagits upp som en del av en ändring av bolagets befintliga kreditfacilitet, där bolagets revolverande kreditfacilitet förlängdes med ytterligare tre år och tillgängligt belopp ökat till 850 miljoner kronor (från 500 miljoner kronor).

LionTree Advisors agerade som exklusiv finansiell rådgivare och Simpson Thacher & Bartlett LLP som juridisk rådgivare till Audiobooks.com. Weil, Gotshal & Manges LLP agerade som juridisk rådgivare till Storytel. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Andreas Lindblom, Head of FP&A and Investor Relations
Tel: +46 72 506 14 22
Email: [email protected]

Emma Boëthius, PR Manager
Tel: +46 70 223 56 73
Email: [email protected]

Cara Major, KKR Communications
Email: [email protected]

FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. FNCA kan nås på [email protected] samt 08-528 00 399.

Om Storytel
Storytel är en av världens största abonnerade streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, och erbjuder lyssning och läsning av mer än 700 000 titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Storytels streamingverksamhet verkar under varumärkena Storytel och Mofibo. Storytels förlagsverksamhet består av ljudboksförlaget StorySide, samt välkända nordiska förlag som Norstedts Förlagsgrupp, People´s och Gummerus. Storytel finns idag på 25 marknader och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Om Audiobooks.com
Audiobooks.com är en marknadsledande streaming- och nedladdningstjänst för ljudböcker, som ger bokälskare runtom i världen snabb och enkel tillgång till 300 000 titlar från hundratals förlag, via sin kostnadsfria app för Apple och Android. Tjänsten kan användas via Sonos, Alexa eller iOS, och i bilen på CarPlay, Android Auto och inom ramen för infotainmentsystemen i utvalda General Motors-, Land Rover- och Jaguar-fordon. Audiobooks.com grundades 2011 och är nu tillgängligt för lyssnare i fler än 150 olika länder och har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada.

Om KKR
KKR är ett ledande globalt investmentbolag som erbjuder alternativ kapitalförvaltning och kapitalmarknads- och försäkringslösningar. KKR strävar efter att generera attraktiv avkastning genom att följa en tålmodig och disciplinerad investeringsstrategi, anställa människor i världsklass och stödja tillväxt i sina portföljbolag och samhällen. KKR sponsrar investeringsfonder som investerar i private equity, krediter och realtillgångar, och har strategiska partners som förvaltar hedgefonder. KKR:s dotterbolag inom försäkringsområdet erbjuder pensions-, liv- och andra försäkringsprodukter under ledning av The Global Atlantic Financial Group. KKR:s investeringar kan även omfatta verksamhet i dess sponsrade fonder och dess dotterbolag inom försäkringssektorn. För ytterligare information om KKR & Co. Inc. (NYSE: KKR), besök KKR:s webbplats på www.kkr.com och på Twitter: @KKR_Co.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.