Styrelsen för Scandi Standard har beslutat om förvärv av egna aktier

| 22 februari, 2021 | 0 kommentarer

Styrelsen för Scandi Standard AB (publ) har med stöd av bemyndigandet från årsstämman 2020 beslutat att bolaget ska kunna förvärva högst 540 000 egna aktier på Nasdaq Stockholm. Syftet med förvärv av egna aktier ska vara att säkerställa leverans av aktier till deltagarna i LTIP 2020 eller att säkra kostnader relaterade till LTIP 2020.

Villkor för förvärv av egna aktier
Enligt styrelsens beslut ska bolagets eventuella förvärv av egna aktier ske på Nasdaq Stockholm i enlighet med Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter och följande villkor.

  • Förvärv få ske vid ett eller flera tillfällen före årsstämman 2021.
  • Högst 540 000 aktier i bolaget får förvärvas. Bolagets innehav av egna aktier får dock inte vid något tillfälle uppgå till mer än en tiondel av samtliga aktier i bolaget.
  • Förvärv ska ske till ett pris per aktie inom det vid var tid gällande kursintervallet för aktien på Nasdaq Stockholm.
  • Förvärvade aktier ska betalas kontant.

Totalt antal aktier i bolaget och bolagets innehav av egna aktier
I dag uppgår det totala antalet aktier i bolaget till 66 060 890 aktier. Bolagets innehav av egna aktier uppgår till 458 953 aktier.

Anmälan av genomförda förvärv av egna aktier
Genomförda förvärv av egna aktier kommer att anmälas i enlighet med gällande lagar och förordningar samt Nasdaq Stockholms regelverk för emittenter.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Leif Bergvall Hansen, VD och koncernchef: +45 22 10 05 44
Henrik Heiberg, Head of M&A, Financing & IR: +47 917 47 724

Informationen lämnades för offentliggörande klockan 0750 den 22 februari 2021.

Om Scandi Standard
Scandi Standard är den ledande producenten av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i Norden och Irland. Bolaget producerar, marknadsför och säljer förädlade, kylda och frysta produkter under de välkända varumärkena Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Manor Farm och Naapurin Maalaiskana. I Norge produceras och säljs även ägg. Vi är tillsammans cirka 3000 medarbetare med en årlig omsättning på mer än 9 miljarder kronor. För mer information se www.scandistandard.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *