Svensk Exportkredit rekryterar hållbarhetschef från Danske Bank

| 14 januari, 2022 | 0 kommentarer

Svensk Exportkredit, SEK, etablerar en ny roll i företagsledningen för att accelerera arbetet med hållbarhet och har rekryterat Maria Simonson till rollen som hållbarhetschef. Maria kommer närmast från Danske Bank där hon ansvarade för hållbarhetsområdet på koncernnivå.

– Svensk Exportkredits roll att stärka svensk exports konkurrenskraft och finansiera den gröna omställningen på ett ansvarsfullt sätt känns oerhört inspirerande att bidra till. Mitt intryck är att SEK kommit långt i att arbeta integrerat med hållbarhet i affären och jag ser fram emot att bli en del av teamet som utvecklar detta vidare tillsammans med kunderna, säger Maria Simonson.

– Vi har höga ambitioner att utveckla SEK så att vi kan bli ännu bättre på att hjälpa exportbolag med deras hållbarhetsarbete samt att kunna bidra till den gröna omställningen globalt, och jag är väldigt glad att välkomna Maria Simonson till att leda detta arbete, säger Magnus Montan, vd på SEK.

Maria Simonson har en jur.kand. med en lång och bred erfarenhet från bank. Hon kommer närmast från Danske Bank där hon jobbat med hållbarhet sedan 2017 och dessförinnan mångårig erfarenhet av att jobba med kunder och företagsfinansiering.  

– SEK:s främsta uppgift är att genom hållbar finansiering stärka konkurrenskraften hos exportföretag och deras underleverantörer. Maria Simonsons långa erfarenhet från bank inom både hållbarhet och företagsfinansiering stärker både vårt och våra kunders hållbarhetsarbete, säger Magnus Montan. 

Maria Simonson kommer att leda SEK:s hållbarhetsteam med 11 medarbetare, ingå i SEK:s företagsledning och rapportera direkt till vd. Hon tillträder sin tjänst den 1 april.
 

Kontaktinformation
Catharina Henriksson, pressansvarig
Mob 076-677 59 09
[email protected] 

Om Svensk Exportkredit
Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som finansierar exportföretag, deras underleverantörer och utländska köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK kan även bidra till industrins omställning för att minska sin klimatpåverkan i Sverige.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *