Svenska contech-bolaget Next växer kraftigt – etablerar utvecklingskontor i Hanoi

| 9 september, 2022 | 0 kommentarer

Sedan starten 2014 har Next One Technology specialiserat sig på digitala verktyg för en effektivare byggsektor. Företaget har haft en stark organisk tillväxt och vuxit genom flera förvärv och internationell expansion. För att stärka erbjudandet och ännu tydligare etablera sig internationellt, startar man nu upp ett utvecklingskontor i Hanoi.

Svenska saas-bolaget Next One Technology, Next, erbjuder tjänster och verktyg som hjälper byggbolag till ökad produktivitet och lönsamhet. Företaget har vuxit snabbt genom organisk tillväxt och en rad förvärv inom contech, såsom Byggsamordnaren, norska Checkd (Next Field) och Byggplanen (Next Planning).

Företaget har sedan starten 2014 etablerat tre kontor i Sverige, ett i Norge och ett i England. Nu adderar man ett sjätte kontor i Hanoi. Från och med början av september finns utvecklare på plats som blir en del av utvecklingsteamen bakom produkterna Next Project och Next Field i Sverige och Norge.

Kompetenta kollegor

Skälet till att Next valt just Hanoi är att där finns gott om talanger så som välutbildade ingenjörer. I Vietnam utexamineras årligen 50 000 utvecklare med kunskaper inom den senaste teknologin.

– Med vårt nya utvecklingskontor i Hanoi har vi möjlighet att snabbt stärka upp våra nordiska utvecklingsteam i Linköping och Oslo med kompetenta kollegor. Vår huvudägare Monterro har lång erfarenhet av att skala upp nordiska bolag med välfungerande utvecklingsorganisationer, på plats i Vietnam. Hanoi-kontoret blir en viktig pusselbit i vår ambition att integrera större delar av vår produktflora. Ett brett portföljperspektiv blir därför fokus för teamet från dag ett, säger Robert Grannerud, CTO på Next. 

Nexts nya tvecklingsteam sitter i Monterro-ägda Scandinavian Software Park i Hanoi, tillsammans med utvecklare från Monterros andra portföljbolag.

För mer information kontakta:

Ulrika Berg, CMO Next

+46 725687708, [email protected]

Om Next

Next finns till för er som verkar och arbetar inom små och medelstora byggföretag som vill få bättre resultat av sitt arbete och en mindre stressig vardag. I vår produktportfölj återfinns NEXT Project, Byggsamordnaren, CHECKD och Byggplanen. Vår breda funktionalitet inom affärssystem och projektledningsverktyg gör att verksamheten och projekten löper smidigare, blir lätthanterliga och mer strukturerade vilket i sig leder till högre lönsamhet. Koncernen har idag över 100 anställda med bred branscherfarenhet och bildar en marknadsledande aktör med upp mot 3000 kunder och över 45 000 användare i hela Norden samt UK.

www.next-tech.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.