Svenskarna vill ta med hunden på semestern

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

4 oktober är det Djurens dag. Onlineresebyrån Travellink har tittat på hur vi reser med våra husdjur. Så många som var fjärde svensk tycker att husdjur är värda en semester! Och var tredje djurägare i Sverige vill ta med sin fyrfota vän när de åker på semester. Det visar en undersökning* som Travellink har gjort bland 10 000 européer och 1000 svenskar. Här listar vi även sju europeiska favoritstäder för dig som vill resa med hund eller katt!

Antalet husdjur har ökat under pandemin. Idag finns det t ex drygt en miljon hundar i Sverige. Senaste året har det i snitt registrerats närmare 7 000 nya hundar per månad. Det kan jämföras med drygt 5000 nyregistreringar per månad 2019**.

Var tredje svensk som äger ett husdjur idag, vill ta med det på semestern. I Europa är det ännu viktigare – här vill hälften av alla djurägare göra det. Var fjärde svensk och var tredje europé tycker att husdjur är värda en semester.

Det är lite pyssel att resa med djur, men inte så krångligt som många tror. Alla länder och flygbolag har visserligen sina egna regler, men för det mesta handlar det om att djuret ska ha ett pass, vara vaccinerat, avmaskat och genomgått en hälsokontroll.

Flyger du, kan din hund få resa inne i kabinen. Det beror dock på hundens storlek och flygbolagets regler. Större hundar placeras ofta i en speciell del av lastutrymmet som är belyst och med värme. Kolla upp i god tid vad som gäller för landet du ska besöka och om du får ta med ditt husdjur på planet. Det brukar vara begränsat antal platser för det på flygen, säger Bettina Lemeßier, PR-chef på Travellink och hundälskare.  

Svenska resenärer brukar uppskatta att djur följer med på resan. Undersökningen visar att 35 procent tycker om att träffa personer med husdjur när de är på semester. Bara var femte föredrar ett hotell där husdjur är förbjudna.

Hit reser du smidigt med husdjur
Ta med din hund eller katt på en semester – det finns massor av djurvänliga städer i Europa. Här listar vi sju favoriter!   

  • Heiligenhafen

Tyska Heiligenhafen på den baltiska kusten, har blivit ett uppskattat besöksmål för hund-älskare! Du kan bo bra på Bretterbude eller  Beachmotellet som öppnade 2017 och som ligger direkt på stranden! Här har du gott om plats för dig och din hund och omgivningar som bjuder på många fina promenadstråk.

Amsterdam är en av världens mest liberala städer – så också när det kommer till djur. Låt hunden bada i hundvänliga Flevopark eller ta en kanaltur med din katt på den speciella kattbåten, Poezenboot. I Amsterdam finns flera parker där hundar kan springa och många hotell tar emot husdjur.

I Rom kan du ta med din hund på yoga på Italiens första hundvänliga strand Baubeach. Eller varför inte på en tur i vespan? Hundar är välkomna på många hotell och restauranger och här finns gott om lummiga parker.

Prag har öppnat upp mer och mer för hundar på senare år. Idag finns det till och med en speciell filmfestival för hundar, Aero Pes Fest och en hundvänlig biograf. I staden finns flera parker och fyrbenta gäster är välkomna på de flesta restauranger och hotell.

Berlinare älskar hundar! Här finns många aktiviteter anpassade för turister med djur – bland annat kan man ta hunden med på en ångbåtstur med Stern und Kreisschiffahrt. Alla parker och grönområden gör Berlin till en perfekt hundstad! Dessutom får man ta med sin hund på allmänna transportmedel.

I Paris ser man ofta hundar följa med sina hussar på fin restaurang eller i små boutiquer. Actuel Dogs är ett elegant hotell i utkanten av Paris där hundarna erbjuds bra mat och skräddarsydda aktiviteter som t ex hiking, cykling och jogging.

Upptäck Londons landmärken från vattnet med en hundvänlig båttripp med Thames River SightseeingLondon bjuder även på flera restauranger, där personalen är lika engagerad i din hunds meny som i din. Och på Urban Mutts hunddagis kan din hund få träning, spabehandling, massage eller akupunktur. 

 

*Om undersökningen
Enkäten genomfördes i juli 2021 av One Poll för eDreams ODIGEO/Travellink. 10 000 personer har deltagit från Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Sverige, USA och UK. 1 000 av respondenterna är från Sverige.

** Källa: Jordbruksverket.se

 

Om Travellink

Travellink är en av Nordens ledande onlineresebyråer med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. För 17 år sedan var vi pionjärer på resor online. Idag är vi marknadsledande och en del av Europas största onlineresegrupp eDreams ODIGEO, representerat i 45 länder. Travellink har marknadens snabbaste och kraftfullaste bokningsfunktion med störst utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationer av flyg och hotell. I utbudet finns över 650 flygbolag, över 2,1 miljoner hotell och 40 000 destinationer över hela världen. Alltid till bästa möjliga pris, högsta kvalitet och bästa service.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *