Sverige fortsätter vara det ledande innovationslandet i EU

| 22 september, 2022 | 0 kommentarer

Idag presenterar EU-kommissionen sin årliga rapport om innovation i EU, European Innovation Scoreboard. Sverige hamnar på första plats som starkaste innovationsland i EU.

Genom att mäta 32 indikatorer, bl.a. livslångt lärande och antalet anställda i innovativa företag, och jämföra länder kan EU-kommissionen och medlemsländerna få insikt i de relativa styrkorna och svagheterna i innovationssystemen. Detta kan i sin tur ligga till grund för nya åtgärder och satsningar för att ytterligare stärka innovation i EU. För ett litet högteknologiskt exportland som Sverige är innovationer avgörande för vår konkurrenskraft och för klimatomställningen.

Sveriges ordförandeskap i EU börjar den 1 januari 2023 och två av de fem prioriteringarna involverar innovation, nämligen att snabba på klimatomställningen samt att stärka EU:s konkurrenskraft för framtidens jobb. Att Sverige åter igen topprankas i European Innovation Scoreboard befäster Sverige som ledande innovationsland och ökar Sveriges möjlighet att inspirera andra länder.

På kommissionens webbsida om European Innovation Scoreboard finns mer information: 
European innovation scoreboard (europa.eu)

Presskontakt:
Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson
Tel 073 075 97 31
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.