Sverige Radio vinnare på Guldspadegalan när P4 Blekinges Anders Lundqvist prisades

| 12 september, 2021 | 0 kommentarer

Anders Lundqvists granskning av det kommunala bolaget Affärsverken i P4 Blekinge prisades med en Guldspade i kategorin Etermedia lokal under lördagskvällens Guldspadegala.  

Guldspadarna delas ut av Föreningen grävande journalister. I kategorin Etermedia Lokal vann Anders Lundqvist från P4 Blekinge priset för granskningen av det kommunala bolaget Affärsverken.

Juryns motivering till priset lyder: ”För att i en minutiös granskning tagit oss ut i Europa i jakten på de avgörande detaljer som avslöjar hur ett kommunalt bolags företrädare ljugit och förfalskat dokument för att kunna kringgå lagen och unna sig själva lyxiga resor.”

I en intervju under lördagskvällen i P4 Blekinge berättade Anders Lundqvist bland annat hur han kände sig efter vinsten:

– Det är så mycket lycka i kroppen, det här är ett bevis att all den tid och all den energi man lagt ner gett någonting.

Hör hela vinnarintervjun med Anders Lundqvist här.
 
I en kommentar till utmärkelsen säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö:

– Ett stort grattis till Anders för hans strålande arbete och välförtjänta Guldspade. Detta är ytterligare bevis på hur viktigt våra lokala kanalers arbete och granskningar runt om i hela Sverige är.

Ta del av hela granskningen av det kommunala bolaget Affärsverken här

PressfotoAnders Lundqvist (Fotograf: Stina Linde/Sveriges Radio)

Presskontakt för ytterligare information: Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807, [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *