Sverige skriver under deklaration om Östersjöns miljö

| 28 september, 2020 | 0 kommentarer

I samband med ministermötet Our Baltic Conference om Östersjöns miljö den 28 september skrev miljö- och klimatminister Isabella Lövin under en deklaration för Sverige om fortsatta ambitioner i Östersjöns miljö under Helcomsamarbetet.

Deklarationen lyfter de utmaningar som finns kvar för att återställa Östersjön till ett rent och levande hav, och den pekar ut de viktigaste områden där Östersjöländerna avser att genomföra åtgärder. Framför allt lyfter deklarationen fram de åtgärder som behöver genomföras inom de sektorer som står för den största påverkan på Östersjön idag: jordbruk, fiske och sjöfart.

– För att återställa Östersjöns viktiga havsmiljö krävs att alla länder runt detta känsliga innanhav samarbetar och genomför kraftiga åtgärder. Gränsöverskridande problem kräver gränsöverskridande lösningar, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Sedan 2007 finns Helcoms aktionsplan för Östersjön med bland annat mål för hur mycket varje land ska minska mängden näringsämnen som läcker ut i Östersjön. Planen kommer att uppdateras med kompletterande åtgärder 2021 och deklarationen som undertecknades idag är en del i uppdateringsprocessen.

För mer information, kontakta:

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos
miljö- och klimatminister
samt vice statsminister
Isabella Lövin
072-206 08 92

Miljödepartmentet
Fredsgatan 6 103 33 Stockholm
08-405 10 00
regeringen.se/miljo

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *