Sveriges a-kassor väljer Freja eID för elektronisk identifiering för 3,9 miljoner medlemmar

| 15 september, 2022 | 0 kommentarer

Freja eID Group AB (publ) meddelar att Sveriges a-kassor har valt Freja eID för att erbjuda 3,9 miljoner medlemmar i landets a-kassor säker elektronisk identifiering när de loggar in på medlemssidorna i den a-kassa man är medlem.

Sveriges a-kassor är service- och intresseorganisation för landets 24 a-kassor. Ett av de primära områden som Sveriges a-kassor stödjer a-kassorna i är IT-utveckling.

Tomas Eriksson, kanslichef Sveriges a-kassor kommenterar:
”Trygghet för den enskilde medlemmen är centralt i mötet med a-kassan. Därför är det avgörande att vi kan erbjuda olika alternativ för elektronisk identifiering och digital inkludering har varit en viktig faktor för a-kassorna i beslutet att erbjuda Freja. Valfrihet för användarna och redundans för åtkomst till digitala tjänster är faktorer som ligger bakom valet.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB (publ) kommenterar:
”Freja ska vara ett alternativ för alla, i olika skeden av livet. Sveriges a-kassor är precis som vi måna om att minska det digitala utanförskapet och erbjuda alternativ för identifiering för så stor del av befolkningen som möjligt. Det här är ett tongivande avtal för Frejas tjänsteutbud som nu breddas i allt snabbare takt.”

Freja eID+ är en av två statligt godkända mobila e-legitimationer för privatpersoner i Sverige. Freja fokuserar på digital inkludering och erbjuder bland annat e-legitimation för individer med skyddad identitet och utlandssvenskar. Dessutom finns unika funktioner som delad kontroll där osäkra användare kan få hjälp av en närstående att kontrasignera e-legitimeringar för ökad trygghet.

Freja fungerar redan sedan tidigare för identifiering till webbtjänsten arbetsgivarintyg.nu där arbetsgivare kan skicka in digitala arbetsgivarintyg till a-kassan.

För mer information, vänligen kontakta:
Tomas Eriksson, kanslichef Sveriges a-kassor
Mobil: 070-583 19 37
E-post: [email protected]

Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post: [email protected]

Om Freja eID Group
Freja eID Group AB (publ) utvecklar produkter och tjänster för digital identifiering. Verksamheten består av den internationellt skalbara e-legitimationen Freja eID samt säkra fulfilmenttjänster. Företaget har kontor i Sverige och Serbien. Freja eID Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Erik Penser Bank AB är Freja eID Groups Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till [email protected]. För ytterligare information: www.frejaeid.com | 
Finansiell information Freja eID Group AB (publ)

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.