Sveriges nya bostadsbolag Klövern tillträder byggrättsportfölj för 24 000 nya hyresbostäder

| 29 april, 2022 | 0 kommentarer

Sveriges nya bostadsbolag Klövern tillträder en byggrättsportfölj om 65 projekt för 24 000 hyresbostäder främst i Stockholmsområdet. Med erfarna medarbetare från ägarbolagen Corem Property Group och ALM Equity börjar nu Klövern utveckla smarta, yteffektiva och hållbara bostäder för egen förvaltning.

”Nu startar vi Klöverns resa mot att bli ett av Sveriges ledande bostadsbolag med hyresrätter i första hand i Stockholmsområdet där bostadsbristen är stor. Vår byggrättsportfölj innehåller fastigheter i stadsnära lägen med bra kommunikationer för de boende. Med kontroll över hela värdekedjan skapar vi ett starkt och hållbart boendeerbjudande”, säger Patrik Mellgren, VD för Klövern.

Den fastighetsportfölj som Klövern nu tillträder med bostadsbyggrätter samt även förvaltningsfastigheter har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 10 mdkr.

”Vårt huvudfokus är att skapa en attraktiv portfölj med hyresbostäder. Vi har även 28 förvaltningsfastigheter i våra projekt som möjliggör en god intjäningsförmåga från start”, säger Patrik Mellgren.

Efter tillträdet ägs Klövern till 51 procent av Corem Property Group och 49 procent av ALM Equity. Ägarna avser att börsnotera det gemensamma bolaget på Stockholm Nasdaq.

Det nya bostadsbolaget får ett trettiotal medarbetare, i första hand från ALM Equity och Corem Property Group. Geografiskt är Stockholmrådet tyngdpunkten för projekten och i andra hand Mälardalen. Sätet för bolaget är Stockholm. 

För mer information vänligen kontakta:

Patrik Mellgren, VD Klövern, 072 856 22 00           
Anna Trane, Kommunikationschef Klövern, 0708 84 74 69

Klövern är ett kommersiellt bostadsbolag som utvecklar hållbara, yteffektiva och smarta bostäder för egen förvaltning. Portföljen består av byggrätter för 24 000 hyresrätter främst i Stockholmsområdet samt 28 förvaltningsfastigheter. Klövern AB, organisationsnummer 556733–4379 med säte i Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.