Sweco medverkar i konstruktionen av Kronbroarnas spårvagnslinje i Helsingfors

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Sweco deltar i den alliansgrupp som kommer att utforma Kronbroarnas spårvagnslinje i Helsingfors. Det blir Finlands längsta bro och arbetet beräknas starta i höst. 

Kronbroarna kommer att förbinda Degerö, Högholmen och Fiskehamnen med centrumkärnan via tre nya broar och en 10 km lång spårvagnslinje. De nya broarna är utformade för att tillgodose spårväg och lätt trafik. Samtidigt skapas en ny sjöfartsväg för cyklister och fotgängare. När broarna står klara 2026 kommer Kronbroarna med sina 1 200 meter vara Finlands längsta bro.

Sweco har varit del av alliansgruppen som ansvarar för projektutvecklingsfasen sedan 2019 tillsammans med NRC Group Finland, YIT Abp, Ramboll Finland och Sitowise Group. Swecos del av den första fasen av den nya spårvägslinjen omfattar cirka 4 miljoner euro.

”Sweco ansvarar för byggplaner och byggnadsbeskrivningar till i princip alla teknikdelar inom projektet. Utformningen av den nya spårvägen drivs av tydliga hållbarhetsprinciper, säger Juha Siipo, divisionschef för Transportinfrastruktur Sweco Finland.  

Sweco är för närvarande involverad i alla pågående spårvägsalliansprojekt i Finland.

För ytterligare information, kontakta:

Juha Siipo, divisionschef Transportinfrastruktur Sweco Finland. +358 40 0764890, [email protected] 

Tim Karike, pressansvarig Sweco Finland, +358 44 507 5562, [email protected] 

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *