Sweco utser ny hållbarhetschef

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Andreas Gyllenhammar har utsetts till ny hållbarhetschef. Han efterträder Mattias Goldmann som kommer att flytta utomlands för att ta sig an nya utmaningar. 

Andreas Gyllenhammar innehar för närvarande positionen som chef för strategi, innovation och hållbarhet på Jämtkraft. Han tillträder rollen som hållbarhetschef, Chief Sustainability Officer, för Sweco-koncernen och för Sweco Sverige. Andreas Gyllenhammar återvänder till Sweco där han tidigare har arbetat i mer än tio år inom företaget.

”Jag har alltid uppskattat att arbeta för Sweco, hållbarhet är verkligen kärnan i Swecos verksamhet. Swecos roll och ansvar i att ställa om samhället tillsammans med kunderna är verkligen motiverande. Mitt fokus kommer vara att fortsätta utveckla Sweco på den spännande resa som företaget befinner sig på”, säger Andreas Gyllenhammar.

”Med Andreas Gyllenhammar tar vi nästa steg i Swecos ambition att identifiera och implementera de bästa lösningarna tillsammans med våra kunder. Som det ledande företaget i Europa i vår bransch har vi stora möjligheter, men också ansvar, att leda vägen för att ställa om våra samhällen i en hållbar riktning. Jag vill också tacka Mattias Goldmann för hans bidrag till att sätta ett klimatneutralitetsmål för Swecos verksamhet, men viktigast av allt är hans bidrag till att höja nivån på våra hållbarhetsleveranser i kundprojekt”, säger Åsa Bergman, koncernchef och vd för Sweco.

Andreas Gyllenhammar tillträder sin nya befattning den 1 oktober 2021.

För ytterligare information, kontakta:

Andreas Gyllenhammar, tillträdande Chief Sustainability Officer på Sweco, 070-317 72 25

Ann-Louise Lökholm-Klasson, vd Sweco Sverige, 076-254 18 89, [email protected]

Sofie Sidoli, presschef Sweco Sverige, 010-484 50 20, [email protected]

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 17 500 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 21 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *