Swedbank erbjuder återigen lån med statlig garanti

| 24 februari, 2021 | 0 kommentarer

Många företag är i en svår ekonomisk situation på grund av pandemin. Swedbank välkomnar beslutet att förlänga Företagsakuten, alltså den statliga lånegaranti som hjälper banker att stötta företag som har drabbats av krisen. Swedbank kommer att erbjuda de statligt garanterade lånen från och med den 24 februari 2021.

-Det är välkommet att det nu kommer ytterligare stöd till de företag som har påverkats av den pågående krisen. Vi är glada över att kunna erbjuda detta till våra företagskunder, säger Mikael Björknert, chef för svensk bankverksamhet på Swedbank.

Företag kan nu ansöka om likviditetslån

Syftet med lånen är att hjälpa livskraftiga företag att överbrygga den svåra situation de befinner sig i just nu. Den primära målgruppen är små och medelstora företag. Villkoren för Swedbanks lån utgår från de kriterier som Riksgälden satt upp.

-Likviditetslån och andra statliga stöd är ett sätt att hjälpa företag att hålla igång sin verksamhet till dess att de nuvarande coronarestriktionerna kan lättas på och samhället kan öppnas upp igen. Vi ser fram emot att kunna hjälpa våra kunder med detta, säger Mikael Björknert.  

De statligt garanterade lånen finns tillgängliga fram till och med den 30 juni 2021, enligt Riksgälden.

Efterfrågan störst bland tjänsteföretag

Likviditetslån till företag med statlig lånegaranti introducerades i april 2020 och riktar sig främst till små och medelstora företag som hamnat i ekonomiska svårigheter på grund av coronapandemin.

Bland de företag som ansökt om likviditetslån hittills via Swedbank har efterfrågan varit störst bland tjänsteföretag. Hotell och restauranger samt detaljhandel har påverkats av pandemin och restriktioner kopplat till den, och både ansökningar om amorteringsfrihet och likviditetslån har varit koncentrerade till tjänsteföretag.

Mer information om hur företag kan ansöka om likviditetslån: www.swedbank.se/likviditetslan

 

Kontakt:

Amanda Billner, presskommunikatör, Swedbank, tel + 46 73 045 11 68

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *