Connect with us

Marknadsnyheter

Sydsvenska Hem AB (publ) byter inriktning och presenterar nya finansiella mål och utdelningspolicy

Published

on

Sydsvenska Hem har mot bakgrund av indirekt förvärv av 20 fastigheter från Eurocorp m fl i Skåne fastställt nya finansiella mål, en ny utdelningspolicy och uppdaterat bolagets affärsidé.

Genom förvärvet har Sydsvenska Hem tillförts 20 fastigheter på sammanlagt ca 50 000 kvm och potential om ca 16 000 BTA i byggrätter. Sydsvenska Hem har påbörjat en uppbyggnad av en egen organisation och sagt upp managementavtalet med Pareto.

Mot den bakgrunden har bolagets affärsidé uppdaterats och Sydsvenska Hem ska genom ett tydligt fokus på fastighetsförvaltning, utveckling, mod och långsiktighet, kontinuerligt skapa nya affärer och stabila kassaflöden.

Bolaget har vid ingången av tredje kvartalet ett fastighetsbestånd om närmare 1,3 miljarder kronor på sammanlagt ca 72 000 kvm med ett stort inslag av värdeskapande utvecklingsmöjligheter. Merparten av fastigheterna är belägna i Skåne.

Bolagets nya mål ska skapa förutsättningar för Sydsvenska Hem att utvecklas till ett bolag med fokus på kassaflöde och värdetillväxt.

Finansiella mål

  • Årlig tillväxt av förvaltningsresultatet med 15 procent per aktie.
  • Den långsiktiga avkastningen på eget kapital ska uppgå till 15 procent.

Finansiella riskbegränsningar

  • Belåningsgrad ska över tid uppgå till högst 65 procent av fastighetsvärdet. Vid genomförandet av värdeskapande förvärv eller projekt kan belåningsgraden tillfälligt tillåtas överskrida 65 procent.
  • Räntetäckningsgraden ska som lägst uppgå till 2 gånger i förhållande till finansiella kostnader.

Utdelningspolicy

  • Utdelningen ska långsiktigt uppgå till mellan 0 – 30 procent av förvaltningsresultatet minskat med betald skatt. Under perioder med stark tillväxt kan utdelningen ligga i det nedre intervallet.

”Vår lokalt förankrade organisation ges nu möjlighet att ta tillvara de affärsmöjligheter som uppstår på marknaden. I en opportunistisk anda sätter vi grunden för ett bolag med tydligt fokus på utveckling av fastighetsbeståndet, långsiktigt värdeskapande för aktieägarna och hållbara kassaflöden.” säger Lars Linzander, Styrelseordförande på Sydsvenska Hem.

”Tillsammans med en stark huvudägarkonstellation och en engagerad styrelse ser hela organisationen på Sydsvenska hem fram emot att förvalta, förädla och skapa ytterligare värde. Vår fastighetportfölj innehåller fastigheter från alla segment och vi utvärderar alla möjligheter till en god affär. ” säger Gustav Adielsson, Verkställande Direktör.

Denna information är sådan som Sydsvenska Hem är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-09-16 20:31 CET.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Lars Linzander, styrelsens ordförande, Tel: +46 (0) 708 622 219. lars@algastyrinvest.se

Sydsvenska Hem AB (publ) i korthet

Sydsvenska Hem AB (publ), med organisationsnummer 559038–4177, är ett svenskt fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd om ca 72 000 kvm. Fastigheterna är i huvudsak belägna i sydvästra Skåne och består av kontor, samhällsfastigheter, bostäder, handel, industri och byggrätter. Fastighetsbeståndet har ett stort inslag av värdeskapande utvecklingsmöjligheter. Bolagets aktier handlas på Spotlight Stock Market sedan den 6 april 2016.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Utställningen ”OHTSEDIDH – Samiska kulturyttringar i Mellansverige” öppnar på Historiska museet

Published

on

By

Nu öppnar en vandringsutställning om samiskt kulturarv på Historiska museet. Tanken är att sprida kunskap om och synliggöra den äldre samiska kulturen i Mellansverige. Även flera föremål ur Historiska museets samlingar ställs ut, som skedar av horn, en väskbygel och en skåltrumma.
​​​​​​​

Vandringsutstllningen Ohtsedidh ppnar p Historiska museet

Det finns inte bara en samisk historia, utan många. Ohtsedidh är ett sydsamiskt ord, som betyder att ”söka” eller ”leta”. Utställningen ” OHTSEDIDH – Samiska kulturyttringar i Mellansverige” vill bidra med kunskap om den äldre samiska kulturen och synliggöra en för många, okänd historia, om en långvarig samisk närvaro i det mellansvenska området.

Ohtsedidh är producerad av Dalarnas museum, Länsmuseet Gävleborg, Västmanlands läns museum och Stiftelsen Gaaltije, sydsamiskt kulturcentrum och ingår i ett större forskningsprojekt. I utställningen berättas genom texter och bilder om samiskt liv och kulturarv under generationer.

Den är gjord för målgruppen skola årskurs 4–9, men passar samtliga besökare.

– Det är en vandringsutställning som tre länsmuseer har gjort tillsammans med Stiftelsen Gaaltije, sydsamiskt kulturcentrum, och vi är väldigt tacksamma över att få möjligheten att visa den hos oss. Det här är ett viktigt kulturarv för Sverige, som allt för länge inte synts på våra museer i den utsträckning som det borde, säger Åsa Marnell, museichef på Historiska museet.

Besökare kommer även att kunna se utvalda samiska föremål ur Historiska museets samlingar, som en väskbygel, en skåltrumma och skedar av horn eller ben. Skedarna är hittade i centrala Sigtuna som var en utpräglad handelsplats och dateras till 1000–1100-tal.

Den samiska trumman med målade figurer är gjord av renskinn som sytts fast med sentråd över en skål av furu. Trumman som använts i religiösa ceremonier kommer troligen från området norr om Ume älv och är tillverkad under 1600-talet. Den lämnades in till Historiska museet 1933 av en adelsfamilj, som lär ha fått trumman som gåva av Carl von Linné under 1700-talet.

Utställningen visas mellan den 16 mars och 1 september 2024.

För mer info: https://historiska.se/utstallningar/ohtsedidh-samiska-kulturyttringar-i-mellansverige/
För högupplösta pressbilder, vänligen besök: http://news.cision.com/se/historiska-museet/

Pressansvarig: Ninna Bengtsson, tel. 010-480 80 76 e-post: ninna.bengtsson@shm.se

Historiska museet är hela Sveriges museum för historia och arkeologi. Samlingarna består av över tio miljoner föremål och är en källa till kunskap och inspiration. Vi berättar om levnadsöden, maktkamper, kärlek, fest och vardag med fokus på forntid och medeltid. Möt museet digitalt eller fysiskt genom föremål, utställningar, visningar och andra aktiviteter.

Vandringsutstllningen Ohtsedidh ppnar p Historiska museet

Historiska museet

Historiska museet, tel: 08-519 556 00 e-post: info@historiska.se webb: historiska.se Museibesök: Narvavägen 13-17, box 5428, 114 84 Stockholm

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Valberedningen i SaltX Technology föreslår ny ordförande och nya styrelseledamöter inför årsstämman 2024

Published

on

By

Som en del av SaltX:s förberedelser inför sin nästa fas av industrialisering och kommersialisering, föreslår valberedningen i SaltX Technology Holding AB (publ) (”SaltX” eller ”Bolaget”) val av ny ordförande och tre nya styrelseledamöter vid årsstämman 2024.

Valberedningen i SaltX förslag till beslut vid årsstämman den 25 april 2024 avseende antalet styrelseledamöter samt val av styrelseledamöter och styrelseordförande har idag överlämnats till Bolaget.

Valberedningen föreslår att årsstämman 2024 väljer sex ordinarie styrelseledamöter utan suppleanter.

Valberedningen föreslår omval av styrelseledamöterna Staffan Andersson och Per Bodén samt nyval av Andreas Nordbrandt, Tobias Elmquist, Björn Jonsson och Karin van der Salm till styrelseledamöter. Valberedningen föreslår därtill nyval av Andreas Nordbrandt till styrelsens ordförande.

I nära dialog med valberedningen har nuvarande styrelseledamöter Åke Sund (styrelsens ordförande), Tony Grimaldi, Hans Holmström och Elin Lydahl avböjt omval.

”Valberedningen vill rikta ett stort tack till Åke, Tony, Hans och Elin för deras viktiga bidrag till att utveckla SaltX till sin nuvarande position. Företaget är nu väl positionerat för nästa kapitel i sin resa mot att tillhandahålla industriella lösningar för elektrifiering av utsläppsintensiva industrier. Med Andreas Nordbrandt får bolaget en styrelseordförande med lång internationell erfarenhet som tillsammans med befintliga och nya styrelseledamöter, tillför ett värdefullt nätverk och stor erfarenhet av att industrialisera och kommersialisera storskaliga processteknologier.”, säger Peter Wolpert, VD för Industrifonden och ordförande i valberedningen för SaltX.

Valberedningen består av Peter Wolpert (utsedd av Industrifonden, ordförande i valberedningen), Daniel Juvél (utsedd av SMA Mineral AB), och Niklas Sjöblom (utsedd av Konstakademien).

”Jag ser verkligen fram emot att bidra till att utveckla SaltX vidare i denna otroligt spännande fas bolaget befinner sig i.”, säger Andreas Nordbrandt, föreslagen ny styrelseordförande i SaltX.

Presentation av förslag till ny ordförande och styrelseledamöter

Andreas Nordbrandt (föreslagen ny ledamot och ordförande), oberoende i förhållande till bolaget och dess ledning samt större aktieägare i bolaget.

Andreas Nordbrandt, född 1971, är civilingenjör i maskinteknik från Linköpings Tekniska Högskola och har en lång och gedigen industriell erfarenhet i en global miljö, framför allt inom internationell gruvverksamhet. Under drygt 22 år hade han ledande befattningar inom Atlas Copco/Epiroc och arbetade internationellt mot ca 60 marknader med utveckling, marknadsföring, tillverkning, reservdelar och service av bergborrutrustning ovan och under jord över hela världen, bland annat som divisionschef (2014–2018) och med olika eftermarknadsansvar (2007–2014), inklusive i Australien (2009–2012).

Andreas var VD och delägare för trähusföretaget Mälarvillan (2019–2021). Andreas är sedan 2021 ledamot i Sandvik AB och styrelsens ordförande i Alleima AB.

Tobias Elmquist, beroende i förhållande till större aktieägare i bolaget, oberoende i förhållande till bolaget och dess ledning.

Tobias Elmquist, född 1974, är civilingenjör i industriell ekonomi från Chalmers Tekniska Högskola och har 25 års erfarenhet av ledning och investeringar i innovativa tillväxtbolag i Sverige och internationellt. Han har framför allt varit verksam inom tillverkande industri, samt transport- och logistiksektorn. Tobias arbetar sedan 2022 som Senior Investment Director på Stiftelsen Industrifonden. Innan dess har han bland annat varit Partner på Maersk Growth (2019–2020), Investment Director på Chalmers Ventures (20162019) och Investment Director på Volvo Group Venture Capital (2007–2015). Tobias är ledamot i AlixLabs AB, Barnebys Group AB, Texray AB samt Zeropoint Technologies AB.

Björn Jonsson, beroende i förhållande till större aktieägare i bolaget [1], oberoende i förhållande till bolaget och dess ledning.

Björn Jonsson, född 1978, har en civilingenjörsexamen i elektroteknik från Kungliga Tekniska Högskolan och en magisterexamen i internationella affärer från Stockholms universitet. Björn har lång erfarenhet av byggprojekt inom industriell processautomation och elektrifiering och är idag ansvarig för en global verksamhet inom ABB riktad mot gruvindustrin. Med mer än 20 år på ABB har han haft många olika ledande positioner inom och utanför Sverige i Asien, Mellanöstern och Europa. Björn är ledamot i SVEMINs styrelse (sedan 2016) och har tidigare varit ledamot i Svenska ABB AB:s styrelse (20202023) och styrelsen för SynerLeap (20172023), som arbetar med industriella startupföretag.

Karin Van der Salm, oberoende i förhållande till bolaget och dess ledning samt större aktieägare i bolaget.

Karin van der Salm, född 1969, har en magisterexamen i kemiteknik från Delft University of Technology, Nederländerna, och har 25 års erfarenhet av ledarskap inom företag, offentliga företag och institut. Karin är VD för Gryaab i Göteborg sedan 2017. Innan rollen som VD var Karin ansvarig för projektledning och strategisk planering på Gryaab under fem år. Karin har även varit expert i statliga utredningar gällande biogas och cirkulärt samhälle för Svenskt Vatten och har utfört utrednings-uppdrag inom innovativa teknologier åt Europeiska Investeringsbanken. Innan Gryaab arbetade Karin bland annat inom COWI-koncernen, nationellt och internationellt, med marknadsutveckling (2010–2013) och som divisionschef (2008–2010) inom områden som bioenergi och processteknik.

 
Ytterligare information om de föreslagna styrelseledamöterna, valberedningens fullständiga förslag samt valberedningens motiverade yttrande kommer att göras tillgängliga på bolagets hemsida, www.saltxtechnology.com, i samband med offentliggörandet av kallelsen till årsstämman.

För mer information vänligen kontakta:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08, cj.liner@saltxtechnology.com
Harald Bauer, CFO, +46 70 810 80 34, harald.bauer@saltxtechnology.com

Om SaltX Technology
SaltX är ett svenskt Greentech-företag som utvecklar och marknadsför hållbar teknologi till nytta för kunder, klimat och samhälle. Bolaget verkar inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

 
[1] Med förbehåll för genomförandet av den riktade nyemissionen av B-aktier som beslutades av Bolagets styrelse den 11 mars 2024. Den riktade emissionen är föremål för godkännande av en extra bolagsstämma den 2 april 2024.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Valmet levererar ytterligare en Advantage DCT 200 mjukpapperslinje till Crown Paper Mill, till Saudi Arabien

Published

on

By

Valmet Oyj’s pressmeddelande den 19 mars, 2024 kl. 9:30 EET

Crown Paper Mill investerar i en andra Valmet Advantage DCT mjukpappersline, inklusive ett omfattande automationspaket, flödeskontrollsventiler och Industriella internetlösningar, den här gången till sitt nya pappersbruk i Saudi Arabien. Målet med investeringen är att möta konsumenternas ökande efterfrågan på mjukpapper av hög kvalitet och med låg miljöpåverkan. Uppstart är planerad till andra halvan av 2025.

Ordern ingår I Valmets orderingång, första kvartalet 2024. Värdet på ordern avslöjas inte.

Valmet och Crown Paper Mill har en historik av bra samarbete. De köpte sin första mjukpappersmaskin från Valmet 2016 vilken installerades i Abu Dhabi. Den nya Advantage DCT200 linjen är den första som ska installeras på deras nya pappersbruk nära Dammam i Saudi Arabien.


Valmet’s Advantage DCT 200 mjukpappersmaskin är utrustad med den senaste tekniken för att säkerställa högsta möjliga produktkvalitet och minskad energi- och vattenförbrukning samt lägre koldioxidutsläpp. 

“Valmet är och har varit en oumbärlig partner i Crown Paper Mills framgång. Den banbrytande tekniken och deras orubbliga stöd har lyft vår verksamhet, vilket gör Valmet till en ovärderlig bidragsgivare till vår branschledande position. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och delad framgång”, säger Abdullah Al Katheeb, Managing Director, Crown Paper Mill.

“Det har varit ett nöje att följa Crown Paper Mill från igångsättning av den första Valmetmaskinen. De beaktar alla nödvändiga detaljer för att producera premiumpapper med hög energieffektivitet och fokuserar på detaljer i alla aspekter. Vi är stolta att ännu en gång ha valts som leverantör och samarbetspartner. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att den nya maskinen ska bli lika framgångsrik som den tidigare”, säger Kent Nika, Sales Director South America, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet.

Teknisk information om leveransen
Den nya mjukpapperslinjen har en designhastighet på 2,200 m/min och en bredd på 5,6 meter. Produktionslinjen är optimerad för att spara energi och leverera utmärkta pappersegenskaper. Linjen har en årlig produktionskapacitet på 70,000 ton.

Valmets leverans omfattar en komplett mjukpapperslinje med en Advantage DCT200 mjukpappersmaskin utrustad med OptiFlo inloppslåda och Yankee cylinder. Den kommer också att ha den senaste Advantage-tekniken med bland annat ViscoNip press, AirCap Heli kåpa med luftsystem, WetDust dammhanteringssystem och en SoftReel rullstol samt en Focus omfullningsmaskin. Valmet levererar också detaljerad bruksdesign, komplett mäldhanteringssystem och automationssystem där Valmet DNA Distributed Control System (DCS) med inbyggd maskinövervakning och Valmet IQ Quality Control System (QCS) ingår. Dessutom levererar Valmet flödeskontrollsventiler och tjänster från Valmet Performance Center.

Om kunden Crown Paper Mill
Med huvudkontor i den Industriella staden Abu Dhabi (ICAD) är Crown Paper Mill en ledande tillverkare av stora mjukpappersrullar (jumborullar), i regionen. Pappersbruket har en årlig produktionskapacitet på 100,000 ton mjukpapper för tillverkning av ansiktsservetter, toa- och hushållspapper samt servetter och pappershanddukar för Förenade Arabemiraten och andra marknader i regionen.

För mer information kontakta:
Kent Nika, Sales Director South America, Tissue Mills business unit, Paper business line, Valmet. tel. +46 705 507 820

Valmet Corporation är den ledande globala utvecklaren och leverantören av process teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Med våra automationssystem och ventillösningar servar vi ännu fler branscher inom processindustrin. Våra 19 000 medarbetare runt om i världen finns nära kunderna och arbetar för att förbättra deras resultat – varje dag.

Företaget har en industrihistoria som sträcker sig mer än 220 år tillbaka i tiden och har en stark meritlista som omfattar ständiga förbättringar och förnyelse. Valmets nettoomsättning 2023 var cirka 5,5 miljarder euro.

Valmets aktier är listade på Nasdaq börsen i Helsingfors och huvudkontoret ligger i Esbo, i Finland.

Följ oss på valmet.com | X | X (IR) | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram |

Behandling av personuppgifter

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.