Synoptik antar skräputmaningen – Engagerar sig i skräpplockardag med Håll Sverige Rent

| 17 september, 2022 | 0 kommentarer

Idag arrangerar Håll Sverige Rent den årliga skräpplockardagen. En aktivitet som Synoptik engagerar sig i tack vare ett långsiktigt samarbete med Håll Sverige Rent. Under hela 2022 skänker dessutom Synoptik 10 kronor för varje sålt par solglasögon från det hållbara varumärket Karün till Håll Sverige Rent.

Synoptiks servicekontor tillsammans med alla medarbetare i samtliga 146 butiker runt om i Sverige har uppmanats att vara med och plocka skräp när bolaget slår ett slag för en renare natur tillsammans med Håll Sverige Rent.

– Vi är oerhört stolta över att kunna vara en del av Håll Sverige Rent-dagarna 2022. Över 200 000 personer har anmält sig till Håll Sverige Rents skräpplockardag och vi på Synoptik vill vara med och göra det vi kan för ett renare Sverige med mindre skräp i naturen. Därför är det fantastiskt att gensvaret i organisationen är så stort och jag vet att vi är många från Synoptik som i dag hjälper till därute, säger Marielle Wernoltz, Marketing Manager på Synoptik.

Synoptik har valt att gå med i Håll Sverige Rents initiativ Företag mot skräp, för att aktivt arbeta mot nedskräpning av natur genom internutbildning och deltagande i skräpplockardagar. Detta är en del av ett långsiktigt hållbarhetsarbete för att minska klimatavtrycket och öka engagemanget för en renare natur för både djur och människor som vistas där.

Som enda kedja i Sverige säljer Synoptik solglasögon från Karün som tillverkar sina bågar av återvunnen havsplast från stränderna i Patagonien, Chile. Synoptik skänker 10 kronor för varje par solglasögon som säljs av varumärket till Håll Sverige Rent.

För mer information:
Marielle Wernoltz, Marketing Manager, Synoptik, tfn: +46 (0)70-190 11 18
Anders Ekhammar, pressansvarig Synoptik, tfn +46 (0)70-746 25 79, e-post: [email protected]

Synoptik är experter på optik sedan grundandet 1931 och har idag mer än 140 butiker över hela Sverige. Med en mission om kvalitetsoptik som alla kan ha råd med och en årsomsättning på över 1,2 miljarder är Synoptik hela Sveriges folkoptiker. Företaget ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom ögonhälsa. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till fondens arbete. Synoptik är även en del av GrandVision som i sin tur ägs av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen. För mer information, se www.synoptik.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.