TalkPool och Senseair inleder samarbete inom IoT för säkrare inomhusmiljöer.

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 17:20 CET

Vi spenderar 92% av vår tid inomhus.

Vi tränar, arbetar, handlar och roar oss huvudsakligen i biotoper skapade av oss själva. Hälsan, produktiviteten och livskvalitén påverkas av luften i våra miljöer. Energibesparing och nya material har löst problem men skapat nya. Har vi koll på luften vi andas in? Dålig cirkulation kan betyda att luften från vart 5:e andetag du andas in kommer från din granne.

TalkPool, framstående inom IoT och kommunikationslösningar, och Senseair, världsledande utvecklare och tillverkare av gas-sensorer, har inlett ett samarbete som skall leda till säkrare inomhusmiljöer.

”Vi ser att företag som idag arbetar med säkerhet eller kvalitetstjänster kring inomhusmiljöer har nytta av uppkopplade sensorer, TalkPool kopplar ihop saker, sensorer är en av dem.” säger Stefan Lindgren CTO på TalkPool.

”Samarbetet går helt i linje med vårt syfte, ”make sense of air”, vi nöjer oss inte med att tillverka de bästa sensorerna, mätvärden skall bidra till insikt och åtgärder i vår miljö” fastslår Peter Lageson VD på Senseair.

När allt fler börjar förstå hur luftkvalitén påverkar vår produktivitet och hälsa ökar kraven på att datan är tillgänglig. Om eleverna i en skola inte kan koncentrera sig kan det bero på hög koldioxidhalt, om den här pressreleasen känns irrelevant kanske det är dags att öppna fönstret.

För mer info kontaktaStefan Lindgren, CTO TalkPool

Tel: +46 760 075 066 
 

[email protected]

Erik Strömstedt, CEO TalkPool

Tel: +41 81 250 2020 
 

[email protected] 
 

Peter Lageson, CEO Senseair

Tel: +46 70 375 51 05

[email protected]

Om TalkPool 

TalkPool är ett ledande företag inom IoT, där vi levererar lösningar, produkter och nät. Genom vår globala leveransorganisation, banbrytande tekniska kompetens inom LoRa, långa erfarenhet och smidiga affärsmodell, erbjuder TalkPool globala företag och telekomoperatörer högkvalitativa tjänster på kort varsel oavsett plats. TalkPool ett av få företag med faktiska lösningar och avtal på plats i den spännande marknaden för sakernas internet. Läs mer på
www.talkpool.com

Om SenseAir

Senseair är en ledande global utvecklare och producent av sensorer inom gas och luft. Vårt syfte är att göra det vi mäter begripligt genom att tillhandahålla de bästa tekniska lösningarna, serviceerbjudanden och kunskap. Vår teknik kallas Non-dispersive-infrared-technology (NDIR). I Sverige utvecklar vi nya tekniker och producerar stora volymer av de minsta och mest effektiva sensorerna inom NDIR. Läs mer på
www.senseair.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *