Tech-gasell till Sjömansinstitutet

| 24 februari, 2021 | 0 kommentarer

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Subtonomy om ett eget våningsplan i Sjömansinstitutet. Läget vid Slussen med utsikt över Djurgården var en av sakerna som avgjorde.

Subtonomy är den ledande leverantören för att kvalitetssäkra telekommunikationsservice i Norden. Med deras AI-baserade mjukvaruplattform automatiseras och tillgängliggörs data till mobiloperatörers kundservice och support. Företaget, som utvecklas kraftigt, har vuxit ur sina nuvarande lokaler i Gamla stan.

Vi är i ett starkt utvecklingsskede och var ute efter lokaler som kan öka vår kreativitet och effektivitet, säger Andreas Jörbeck, CEO på Subtonomy. I Sjömansinstitutet får vi ett våningsplan för oss själva med flexibla utrymmen för personal, utbildningar och kundevent. Bra kontor på rätt ställe är viktigt för att attrahera och behålla personal och etablera starkare kundrelationer.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsägarna vid Slussen med ett stort fokus på att höja platsens utveckling och attraktivitet. Anrika Sjömansinstitutet och Glashuset erbjuder redan idag lokaler med Stockholms bästa utsikt, medan Katarinahuset totalrenoveras och beräknas vara färdigt 2023. Slussens kommunikationsnav utvecklas och blir smidigare. Gående och cyklister får mer plats och Slussen blir en attraktiv mötesplats med nya torg och närhet till vattnet när trafiken flyttas under mark.

Det är lätt att se att Slussen kommer att bli en av Stockholms mest attraktiva platser med läget vid vattnet, utsikten och de fantastiska kommunikationerna, säger Kristina Örvill som är fastighetschef för Atrium Ljungberg i Slussen. Vi är glada över att inleda relationen med Subtonomy och även över att TT, Wingårdhs och Affingo valt att förlänga sina hyresavtal med Atrium Ljungberg i Slussen.

Hyresavtalet med Subtonomy är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

 

Nacka, 2021-02-24

Atrium Ljungberg AB (publ)

För mer information kontakta:

Kristina Örvill, Fastighetschef Slussen, Atrium Ljungberg, 070-284 93 10, [email protected]

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Vi äger, utvecklar och förvaltar fastigheter på tillväxtmarknader i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Vårt fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1,1 miljoner kvadratmeter fördelat på ett sjuttiotal fastigheter, värderade till 47 miljarder kronor. I våra områden arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer. Vår projektportfölj möjliggör investeringar i framtiden motsvarande cirka 38 miljarder kronor. Atrium Ljungberg är noterat som ATRLJ-B.ST på Nasdaq Stockholm Large Cap-listan. Läs mer på www.al.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *