Connect with us

Marknadsnyheter

Tel Aviv har arrangerat sitt första vinterpride

Published

on

För första gången har Tel Aviv-Yafos HBTQIA+-center valt att fira pride även på vintern, utöver de traditionella prideaktiviteterna på sommaren.

I Tel Aviv genomförs en rad prideaktiviteter under sommaren, som exempelvis Tel Avivs världskända prideparad, där 170 000 personer deltog 2022. Tel Aviv-Yafos HBTQIA+-center valde i år att fira pride även på vintern, och höll för första gången en rad unika vinteraktiviteter med pridetema i staden under chanukka. Det stora utbudet av evenemang bestod bland annat av en HBTQIA+-konstfestival och en hyllning till det queera nattlivet med en HBTQIA+-konstmarknad, dragshower, poledance, spoken word, musikuppträdanden, flera workshops och en mängd olika artiststånd. En tangoworkshop anordnades även för de äldre i HBTQIA+-gemenskapen. En speciell chanukka-ljuständning hölls för transgemenskapen och som avslutning på festivalen hölls ett ”Eid al-Banath”-firande – ett unikt evenemang som arrangerades av den lokala kändisen Chen Amsalem Zagouri där all vinst från evenemanget donerades till främjandet av kvinnor i samhället genom HBTQIA+-centret.

– Vi kom för att driva ut mörkret, som man brukar sjunga på chanukka. Vi firar med en rad olika evenemang, även för HBTQIA+-gemenskapen som är fantastiska på att kämpa för sina grundläggande mänskliga rättigheter just nu, och fortsätter att sprida ljus i kampen mot mörka makter. Tel Aviv-Yafo som en fri och liberal stad spelar en stor roll i att bringa ljus och vägledning när det gäller respekt för alla kvinnors och mäns rätt till kärlek. Jag bjuder in stadens invånare till att fira och sprida ljus tillsammans med oss, säger Meital Lehavi, vice borgmästare i Tel Aviv-Yafo och arrangör av festivalen.

– Vi är väldigt glada över att arbeta året om för att fira den stolta gemenskapen. Tel Aviv-Yafos kommun har stärkt och öppnat kulturinstitutioner för HBTQIA+-gemenskapen även i tider då lika rättigheter inte var en självklarhet, och kommer även i fortsättningen att leda kampen i Israel. Våra kulturevenemang är banbrytande för queerkulturen, och för israelisk kultur i allmänhet. HBTQIA+-centret ser kampen för jämställdhet mellan könen som själva grunden för HBTQIA+-kampen. Utan jämställdhet mellan könen kommer det aldrig att finnas jämställdhet för HBTQIA+-gemenskapen eller i det israeliska samhället i allmänhet. Vi gör allt det här i form av ett stort firande dit alla är inbjudna, säger Ruby Magen, chef på Tel Aviv-Yafos HBTQIA+-center.

För mer information eller fler bilder, vänligen kontakta:
Vendela Carlén, PR Manager Nordic Countries
+46 72 311 33 86
[email protected]

Israeliska Statens Turistbyrå 
Israeliska Statens Turistbyrå har i uppgift att främja turismen från Norden till Israel genom att marknadsföra landet som destination och förmedla turistinformation till allmänheten. Israeliska Statens Turistbyrå arbetar direkt under turistministeriet i Israel. 

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.