Tele2 levererar 5G till leveransroboten HUGO

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Tele2 har tecknat avtal med Hugo Delivery för att testa 5G uppkoppling till leveransroboten HUGO. Roboten kommer bland annat att användas för den sista sträckan för leveranser, ”sista-milen” och reducerar på det sättet miljömässiga och ekonomiska kostnader. Med hjälp av 5G kan den dessutom fjärrstyras.

Tillsammans med ett industriellt 5G modem från HMS Networks kommer Tele2 leverera uppkoppling med 5G till tjänsten HUGO Delivery. Leveranserna kan på så sätt ske under alla dygnets tider, helt ljudlöst och fossilfritt.

Med hjälp av autonoma, elektrifierade fordon kan miljöpåverkan och utsläpp minska avsevärt jämfört med att använda fordon som använder fossila bränslen. Vi är glada att vi har möjlighet att vidareutveckla Tele2s erbjudande inom 5G ihop med HMS Networks och tillsammans erbjuda marknaden den här typen av innovativa lösningar med ett pålitligt och stabilt 5G-nät, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Med en 5G-uppkoppling kan roboten fjärrstyras helt och hållet genom video från kameror bak och fram på roboten som möjliggör föraren att sitta på en helt annan plats än roboten befinner sig på. Idag används 4G som inte har tillräcklig kapacitet för att överföra video utan fjärrstyrningen kräver att föraren går bredvid. Genom att fjärrstyra autonoma fordon behövs inte längre en förare per robot utan robotarna kan styras centralt och övervakas som en flotta.

Vi har 5G-lösningar för exempelvis autonoma fordon och ihop med Tele2 kan vi i förlängningen erbjuda våra kunder en snabb 5G-uppkoppling, som ofta är förutsättningen för att kommersialisera autonoma transporter. Många länder kräver fjärrstyrning via video för att kunna få köra bland övrig trafik, säger Jens Jakobsen, Development Manager, HMS Networks.

Information till redaktionen:
IoT Talks 2021 äger rum imorgon den 25 november, live från Stockholm kl 1245. Om du som journalist live närvara, maila till [email protected]

Eventet går även att följa online. Anmäl dig här

Om Hugo Delivery
https://hugodelivery.com/

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Hallstan, Head of PR, Tele2, +46 761 15 38 30 / [email protected]
Följ Tele2 på vårt pressrum: www.tele2.com/sv/media

Tele2s vision är att bli the smartest telco in the world, creating a society of unlimited possibilities. Ända sedan Tele2 grundades 1993 har vi fortsatt att utmana rådande normer och dammiga monopol. Idag möjliggör våra prisbelönta nätverk mobil- och fasttelefoni, bredband, datanät, TV, streaming och globala IoT-tjänster för miljontals kunder. Vi driver tillväxt genom kundnöjdhet och smarta kombinerade erbjudanden. Tele2 är sedan 1996 noterat på Nasdaq Stockholm. Under 2020 omsatte bolaget 27 miljarder kronor, med en underliggande EBITDAaL på 9 miljarder kronor. För de senaste nyheterna och finansiella definitioner, vänligen se vår hemsida www.tele2.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *