The Book Affair möter Annelie Pompe

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

The Book Affair möter förlagets äventyrare Annelie Pompe vars senaste bok heter Naturnära äventyr. Annelie håller retreat i tystnad, älskar att dyka med valhajar, har bestigit de sju högsta bergen på världens sju världsdelar och slagit världsrekord i fridykning. Hon har även stand up-paddlat längst Sveriges västra kust upp till norska gränsen, och hon har världens gulligaste äventyrshund – Doglas.

Hej Annelie. I inledningen på din bok skriver du att äventyr är bra för oss. Äventyr får oss att vakna till liv, växa som människor och utvecklas. Vad är det naturen gör med oss?
Jag tror att naturen ger oss en chans att slappna av, sträcka ut blicken och bli lite lugnare inombords. Det är ju helt andra intryck i naturen än framför en mobilskärm. Vi behöver kontrasterna. Naturen ger oss bevisligen också bättre återhämtning. Rent själsligt så tror jag naturen ger oss glädje och känslan av att vara en del av något större. 

Vilka är de enklaste och bästa äventyren att ta till i vardagen?

  • Att gå barfota
  • Att stanna upp och se på små detaljer i naturen
  • Känn dofter och andra sinnesförnimmelser
  • Ta dig till närmsta naturreservat
  • Ät en måltid ute
  • Sov utomhus

För de som vill ut och vandra för första gången, vilka är dina bästa tips för en bra upplevelse?
Se till att ha utrustning och skor som du är van vid. Kolla väderprognosen och välj om möjligt plats efter väder. Vandring blir aningens roligare och trevligare om det inte ösregnar. Se också till att vara redo för alla väder då det kan slå om snabbt. Ta med dig god mat och fika på turen för att ge en extra guldkant till upplevelsen. Sist men inte minst; vandra säkert. Säg till någon vart du ska och hur länge, och ta med dig allt skräp du hittar.

I dagens tuffa tempo och krävande samhälle kan inre lugn vara en superkraft skriver du. Hur kan man uppnå ett större inre lugn?
Prova att ibland planera in dagar när du inte planerar någonting, utan bara gör det som du naturligt har lust med. Och när du är ledig under t ex en semester eller en helg kan det också vara bra att fundera över vilka vanor man vill ha dessa dagar. Man kan ju välja vanor som gör att man mår bättre och låter lugnet infinna sig. Lugnet finns redan inom dig, du behöver bara sakta ner lite så att det hinner ikapp.

Din spanska vattenhund Doglas har ett eget Instagramkonto @doglasadventures Vilka äventyr gör du och Doglas tillsammans? Tips till oss med pälsningar?
Doglas och jag gör de flesta äventyr tillsammans. Att vandra och sova i tält ihop är nog vår favorit. Han är lite stor för att få plats i kajak, men på en SUP trivs han bra. Se till att din pälsling har det bra när ni är ute, och ge honom/henne positiv belöning när du introducerar något nytt. T ex godis på SUP:en innan ni paddlar iväg till något roligt ställe. 

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *