Tillsammans mot arbetslösheten i Eskilstuna

| 16 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 16, 2017 06:00 CET

PRESSMEDDELANDE

Fredagen den 17 november samlas cirka 180 personer i Parken Zoo under den gemensamma parollen: ”Tillsammans mot arbetslösheten – för fler i jobb”. Dagen består av en workshop med representanter från bland annat kommunen, arbetsförmedlingen, näringslivet, fackförbunden och politiker i Eskilstuna.

– Kodordet är tillsammans eftersom det är med gemensamma krafter som vi kan komma fram till konkreta och kanske helt nya lösningar för att få fler personer i jobb och därmed nå vårt mål med att nå ner till 10 procents arbetslöshet år 2020, säger kommundirektör Pär Eriksson.

Kommunalrådet Jimmy Jansson, kommundirektör Pär Eriksson och arbetsförmedlingens chef Kristina Bengtsson inledningstalar följt av två specialinbjudna gäster: Monica Ståhl, marknadsområdeschef vid arbetsförmedlingen och Annica Dahl statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet.

– Efterfrågan på arbetskraft är stor i Eskilstuna vilket är mycket positivt. Arbetslösheten är också lägre än på många år. Det vi ser som en utmaning är att den tillgängliga arbetskraften inte alltid ser ut som arbetsgivarna önskar. Tillsammans med kommunens representanter och andra aktörer som till exempel näringslivet, behöver vi tänka nytt, som att ta tillvara den potential som finns i den kompetens personer har med sig från arbete i andra länder, säger Kristina Bengtsson, chef för Arbetsförmedlingen Norra Sörmland.

För mer information, kontakta:

Pär Eriksson, kommundirektör,

070-167 21 45,
[email protected]

Kristina Bengtsson, chef Arbetsförmedlingen Norra Sörmland,

010-486 81 46,
[email protected]

 

Några av många satsningar på att få fler i jobb:

  • Stort utbud av arbetsmarknadsinsatser. Eskilstuna är den kommun i Sverige som satsar mest på det, enligt SKL:s ”öppna jämförelser”. Exempelvis traineeanställningar, extratjänster och olika satsningar för att få unga i jobb.
  • Betydligt fler yrkesutbildningar inom Komvux än tidigare och lyckad satsning på att få fler yrkeshögskoleutbildningar till Eskilstuna.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *