Tina Nordström lagar mat i säsong i nya boken Käka gott månad för månad

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Kocken och matinspiratören Tina Nordström är aktuell med boken Käka gott månad för månad som gör det enkelt och roligt att äta i säsong och med fokus på naturen och tillgängliga råvaror. Varje månad har tt ett eget kapitel med tips om vad man ska fylla skafferiet med och vad som är bra att frysa in och bjuda på när grannen oväntat knackar på. En färgsprakande bok för alla matälskare som behöver inspiration och lite hjälp på traven, vardag som fest.

Käka gott månad för månad täcker årets alla månader. Här finns Tinas bästa tips och knep i köket och inte minst, kunskap och information om de härliga råvarorna som vi kan använda för varje säsong.

– I Käka gott månad för månad vill jag hjälpa till att förnya vardagskäket. Det är helt enkelt ren och skär matglädje med jäkligt gott käk, månad för månad. Jag väver in både tillgängliga råvaror och eventuella aktuella traditioner, som student eller jul. I januari har vi mat för fattiglappen, för då har vi i regel lite mindre pengar. Och så vill jag vara med och färga månaden lite också. Det kan vara med dumplings i januari eller ostron- och hummerbonanza i september, säger Tina Nordström. Inte minst vill jag att vi ska testa lite nya smakkombinationer.

Tina påminner om goda råvaror som blodapelsin, polkabeta och rödkål och hottar upp vardagsmaten med allt från rotsellerisoppa med chiliolja och pancetta till portobelloburgare eller ossobuco med saffransris. Tina slår också ett slag för råkosten och bjuder på flera bra och hälsosamma råkostrecept.

Tinas ord i bokens intro:
Mat är världens bästa verktyg för att må bra och här ryms ett helt år av må bra-verktyg för dig att hugga in i! Som alltid finns jag där mellan raderna i recepten för att stötta dig när du står vid spisen. Boken är som sagt indelad i tolv kapitel. Ett för varje månad för att fånga så mycket som möjligt av den tid vi befinner oss i. Allt från råvara till känsla, tradition med en twist och nytänk i köket. Jag lovar dig massor av nya fräscha recept – vardagliga såklart. Ibland slänger jag dessutom in ett rejält storkok för att du ska kunna fylla frysen med smarta lunchlådor. Vardagskäket är den viktigaste delen i boken av den enkla anledningen att jag älskar vardagen med alla dess glädjeämnen och prövningar. Här finns också Månadens utmaning och Månadens dessert. Jag tycker att vi alla måste utmanas i köket, det mår vi bra av. Det stärker självförtroendet och ger i sin tur ringar på vattnet i allt man gör. Tro mig!

Tina Nordström arbetar med att inspirera och stötta matlagare på daglig basis med sina kokböcker, tv-program och i sociala medier. Hon har varit med i tv-program som Tina i fjällen, Hela Sverige bakar och som jurymedlem i Sveriges yngsta mästerkock. Tillsammans med kollegan Benny Cederberg jobbar Tina med allt från vin, koppar, fat och filtar, ja, listan kan göras lång. Tina är också djupt engagerad i Barncancerfonden och Operation Smile.

För mer information, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, e-post: [email protected] eller tel: 0733 338840

The Book Affair är ett bokförlag som ger ut både fack- och skönlitteratur och erbjuder författare marknadens mest moderna och flexibla samarbetsavtal för alla format. Förlaget grundades 2018 av Alexandra Torstendahl och Alexandra Lidén och nischar in sig på kvalitativ utgivning och entreprenörsdrivna upphovsmän. Läs mer på www.thebookaffair.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.