Tips för placering av ditt spabad

| 5 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Om du ska köpa ett spabad, eller kanske redan har gjort det, så var det ju detta med att ha en bra plats den kan stå på. Oftast är det bra att placera den nära huset, så det är enkelt att nå den. Den används helt enkelt oftare då. Dock är det inte heller fel att placera ditt spabad så att du har den bästa utsikten. När du ska fundera på placering så är det bra att tänka på olika saker.

Bland annat är det bra att ställa den där det är lä eller i alla fall relativt vindstilla. Det är ju behagligare att bada då, om det inte blåser en massa. Sedan minskar även driftkostnaden. Om det blåser mycket kan det kyla badet. Du kan med fördel skapa lä själv om du inte har något sedan innan. Det med hjälp av staket, buskar, häckar och så vidare.

En annan sak att ta i beaktning är insynen till ditt spabad. Det kan ju vara rätt skönt att få sitta i avskildhet, utan att grannarna kan se! Ställ det därför inte nära vägen eller grannarnas fönster. Eller bygg in det med det du ändå använder för att få lä. Du kan ju då även se till att skapa en bra yta för ett så kallat utespa, om du vill ha ett sådant.

Ibland är placeringen för ditt spabad självklart men om du väljer en större modell som exempelvis ett swimspa så kan det bli knepigare, då är det ännu viktigare att du tänker efter och planerar ut vart du vill placera ditt swimspa.

Fristående eller nedgrävt?

Ditt spabad, det kan ställas helt fritt som det är. Det är ju oftast det enklaste. Det enda du då behöver ha är en plan yta som är stabil. Det fungerar bra att ställa den på altanen, terrassen med mera. Ska du gräva ner ditt spabad, så är det lite mer arbete bakom det hela. Ett sätt är att sänka ner det i trädäcket på din altan. Men då måste du såga och mäta och greja. Det är oftast bäst alternativ att låta det stå fritt som det är. Det är i alla fall det enklaste sättet att placera det på.

Fundera även på om du bara ska ha ett spabad, eller om du vill skapa ett eget utespa som du kan vistas i när du vill.

Skapa ett utespa

Att ha ett spabad är inte fel och du kan då skapa dig ett eget utespa. Det genom att göra det fint runt ditt bad. Du kan med fördel ställa ut blommor och andra dekorationer, samt även placera ut olika möbler. En bra bänk, vilstolar, eller andra snygga utemöbler. Om du vill kan du skapa en rumskänsla, genom att sätta upp bra staket runt, eller plank, samt även sätta dit buskar, träd och andra växter. Ha gärna även mysig belysning. Det är egentligen bara din fantasi som sätter gränsen för hur du kan inreda och skapa en plats ute att njuta på.

Ett utespa med ett spabad är riktigt nice att ha, det året om! Så vill du kunna njuta av bad, när du vill, hur du vill så är det rätt smart att köpa ett sådant. Sedan följa våra råd om placering.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *